26. dubna 2015 • 21:33

Kadeřábek prožil návrat snů, připsal si tři gólové asistence

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Sparťanský fotbalista Pavel Kadeřábek odehrál první soutěžní zápas od 8. března a zranění kolena a jako by ani žádnou pauzu neměl. Reprezentační pravý bek navázal na své předchozí výkony a vydařený návrat na trávník ozdobil třemi gólovými asistencemi, jimiž v 25. ligovém kole pomohl k výhře 4:0 nad Brnem.


"Jestli to byl návrat snů? Vyhráli jsme 4:0, mám tři asistence, takže asi jo," řekl novinářům Kadeřábek. "Snažil jsem se navázat na tu práci, kterou jsem odvedl předtím, a snad se to povedlo," doplnil.

Přestože patří k ofenzivním obráncům, tři asistence v jednom utkání si připsal poprvé. "Kdybych to nahrával a kluci z toho nedali gól, tak žádné asistence nejsou. Takže taky díky klukům, že to proměnili," řekl s úsměvem Kadeřábek.

O první gólovou přihrávku se postaral v 37. minutě, kdy po centru ze standardní situace vrátil míč před bránu a David Lafata jej hlavou doklepl do sítě. "Byl to signál, trénovali jsme to včera na tréninku. Trenéři říkali, že většinou si obránci budou hlídat Lafiho, Brábu a takové hlavičkáře a mě si moc nebudou všímat. Vyplatilo se to," pochvaloval si Kadeřábek gól na 2:0.

Na trávníku nakonec zůstal celých 90 minut. "Trenér říkal, ať vydržím, co vydržím, a že mě pak vystřídá. Vydržel jsem celý zápas, i koleno vydrželo, takže vše v pohodě," řekl reprezentační bek. "Občas si podvědomě dávám pozor, když dávám dlouhý balon, že to úplně neutáhnu. Ale že bych to nějak cítil nebo mě v tom píchlo, to vůbec," doplnil.

Kadeřábka chválili za dnešní výkon i spoluhráči. "Tím výkonem nám ukázal, proč nám tak chyběl a proč bylo dobře, že se vrátil," řekl Lafata, který se blýskl hattrickem. "Největší dík patří Pavlovi, který mi připravil dva góly do prázdné brány," dodal.

Kadeřábka výhra těšila i z toho důvodu, že se Sparta vrátila do boje o obhajobu titulu a na první Plzeň ztrácí už jen tři body. Přitom minulý víkend po prohře v Liberci to vypadalo, že Západočeši povedou ligu už o osm bodů. Jenže Viktoria nejprve v pondělní dohrávce jen remizovala v Teplicích a v sobotu doma nečekaně podlehla Mladé Boleslavi 1:2.

"Přiznám se, že před týdnem by mě nenapadlo, že to bude takhle o tři body, že ty karty ještě nebudou úplně rozdané. Je to pro nás velké povzbuzení a dodalo nám to energii," uvedl Kadeřábek. "Nebudeme nic skrývat, jsme zpátky. Když vyhrajeme všechny zápasy, s Plzní bychom tedy museli vyhrát víc, tak je to naše. Máme to ve svých rukou," doplnil.

Sobotní výhra Mladé Boleslavi v Plzni pro něj byla současně dárkem k 23. narozeninám. "Od rodiny a od přítelkyně jsem taky dostal spousta skvělých dárků. Vše má své místo a ten dárek od Boleslavi byl hezký," smál se Kadeřábek.

Stihl poděkovat i bývalému sparťanskému hráči v barvách Mladé Boleslavi Jiřímu Skalákovi, který v Plzni vstřelil jednu branku. "Psal jsem mu a děkoval, že nám ohromně pomohli. My i Plzeň to teď máme ve svých rukou a prostě si to rozdáme," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud