26. dubna 2015 • 23:06

Lacko je po úvodním podniku ME tahačů na třetím místě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Českým jezdcům Buggyry se vydařil úvodní podnik mistrovství Evropy tahačů ve Valencii. Adam Lacko ve čtyřech závodech dosáhl na jedno druhé a dvě třetí místa, jeho týmový kolega David Vršecký skončil v poslední jízdě na bronzové příčce. V celkovém pořadí seriálu je Lacko třetí, Vršecký čtvrtý a roudnická stáj vede Pohár konstruktérů.


Nejlepší výsledek zaznamenal v dnešním prvním závodu Lacko, který nestačil jen na vítězného Maďara Norberta Kisse. Přitom nestartoval z ideální pozice. "Start zvnějšku je tu hodně nevýhodný a měl jsem co dělat, abych si vybojoval pozici zpět. Druhé místo je mé nejlepší víkendové umístění, takže jsem spokojený," řekl po závodě Lacko.

V poslední čtvrté víkendové jízdě se dočkal stupňů vítězů i Vršecký. "Pěkný závod. Hodně se mi povedl start, ale pak to začalo trochu klouzat a jedné takové chybičky využil Jochen Hahn. I tak jsem ale spokojený, konečně na bedně," pochvaloval si Vršecký po handicapové jízdě, která je podle nových pravidel stejně bodově ohodnocená jako první závod dne.

Třetí český jezdec v seriálu ME František Vojtíšek ve Valencii nestartoval.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud