27. dubna 2015 • 11:32

Na fotbalistu měsíce dubna kandidují Lafata, Novák a Zeman

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Na cenu pro nejlepšího hráče dubna v první lize kandidují sparťanský útočník David Lafata, jablonecký obránce Filip Novák a příbramský Martin Zeman. Mezi trenéry se o ocenění v anketě Ligové fotbalové asociace ucházejí Roman Pivarník z Bohemians 1905, příbramský Pavel Tobiáš a liberecký David Vavruška.


O nominaci rozhodla komise tvořená zástupci médií, kteří hodnotili čtyři odehraná dubnová kola. O vítězi mohou hlasovat fanoušci na oficiálních internetových stránkách ligy do čtvrtka 30. dubna.

Všichni tři nominovaní hráči mají v posledních kolech střeleckou formu. Reprezentační útočník Lafata po nepovedeném březnu skóroval ve všech čtyřech dubnových kolech, v neděli proti Brnu dal osmý ligový hattrick v kariéře a se 17 góly se posunul do čela střelecké tabulky soutěže.

Jablonecký Novák skóroval ve dvou ze čtyř kol. Ve víkendovém duelu proti Slavii přispěl jednou brankou k výhře 2:1 a jako první obránce v samostatné historii soutěže dokázal v jedné sezoně vstřelit deset gólů.

Příbramský Zeman táhne svůj tým nejen brankami, ale i asistencemi. Na kontě jich má v této sezoně už devět, což je spolu s jabloneckým Janem Kopicem nejvíce. V posledních dvou utkáních dal tři góly a pomohl týmu od Litavky poskočit na páté místo v tabulce, které může znamenat start v předkole Evropské ligy.

Mezi trenéry kandiduje na triumf trojice jmen, která anketu ještě nevyhrála. Pivarník vybojoval s Bohemians 1905 ve čtyřech kolech sedm bodů a vykročil s nimi za záchranou. Vavruška s Libercem dokonce v dubnu v lize neprohrál (tři výhry a remíza) a dokázal ho dostat z posledního místa v tabulce. Slovan vše ozdobil výhrou 2:1 nad obhájcem titulu Spartou. Stejnou bilanci má za duben s Příbramí Tobiáš, jenž dokonce drží se svým celkem šňůru tří výher a nečekaně usiluje o účast v Evropské lize.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud