27. dubna 2015 • 19:01

První den turnaje v Praze: Dva české úspěchy i konec Kuzněcovové

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Denisa Allertová využila divokou kartu a vyhrála zápas 1. kola na pražském turnaji WTA, který se na české území vrátil po pěti letech. Allertová dnes na antuce v pražské Stromovce porazila na J&T Banka Prague Open Coco Vandewegheovou z USA ve dvou setech 6:4 a 6:1. Uspěla i Kateřina Siniaková, která porazila šestou nasazenou Rumunku Irinu Beguovou dvakrát 6:3. Vypadla naopak nasazená čtyřka Ruska Světlana Kuzněcovová.



V duelu s Vandewegheovou získala Allertová skalp 37. hráčky světového žebříčku. "Je vidět, že i s takhle vysoko postavenými hráčkami můžu hrát, a je to pro mě super úspěch," radovala se dvaadvacetiletá tenistka. "Snažila jsem se nedělat tolik chyb. Ona měla dobrý servis, ale postupně jsem se do toho dostávala a v důležitých stavech jsem byla silnější v hlavě," řekla po utkání dlouhém hodinu a třináct minut.

Allertová vyhrála zápas v hlavní soutěži na WTA poprvé od lednového Australian Open. Pak si zahrála poprvé Fed Cup, ale v dalších měsících ji srážely zdravotní problémy. "Hlavně únor nebyl nic moc. Byla jsem zraněná a poté ještě ležela, protože jsem měla zimnici a horečku," řekla. Doufá, že v Praze by se mohla zvednout. "Musím zaklepat, že všechno zatím drží, a doufám, že to tak bude i dál," řekla.

Ve druhém kole se 103. hráčka světa Allertová střetne s pátou nasazenou Alizé Cornetovou z Francie. S tou letos prohrála právě v Melbourne. "Musím se připravit na dlouhý a těžký zápas a udělat něco líp než předtím," řekla Allertová.

Siniaková nevstoupila do zápasu s Beguovou (33. WTA) dobře a hned si prohrála podání, ale pak vývoj setu i zápasu zlepšenou hrou otočila. "Jsem strašně moc ráda. Věděla jsem, že to je hratelný, a hrála jsem slušně," radovala se Siniaková.

Spokojená byla i bývalá světová čtyřka Helena Suková, která je od loňského listopadu poradkyní v týmu osmnáctileté hráčky. "To byl první zápas, po kterém jsem víc spokojená. Podstatný je pro mě výkon, ukázala, co umí. Jsem ráda, že to dokázala doma, kde je tlak větší než v zahraničí," řekla Suková v České televizi.

Hlavní hvězdy turnaje, světová třináctka Lucie Šafářová, čtrnáctka Karolína Plíšková a dvaadvacítka Barbora Strýcová, které jsou prvními třemi nasazenými, zasáhnou stejně jako Tereza Smitková a Klára Koukalová do hry v úterý. Hrát bude druhý den turnaje i Lucie Hradecká, která se do hlavní soutěže dostala z kvalifikace.

Hned v 1. kole skončil turnaj pro čtvrtou nasazenou Světlanu Kuzněcovovou z Ruska. S Číňankou Čang Šuaj prohrála 4:6 a 3:6 a nesplnila plán, se kterým do Prahy přijela. "Chci si tu dobře zahrát, zlepšit se na antuce a zvednout si sebevědomí před dalšími turnaji," uvedla dvojnásobná grandslamová vítězka Kuzněcovová před zápasem na webu turnaje.

Tenisový turnaj žen J&T Banka Prague Open (antuka, dotace 250 tisíc dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Vesninová (Rus.) - Čepelová (SR) 6:2, 6:1,
Kruničová (Srb.) - Lučičová-Baroniová (Chorv.) 3:6, 7:6 (7:4), 6:0,
Allertová (ČR) - Vandewegheová (USA) 6:4, 6:1,
Cornetová (5-Fr.) - Schmiedlová (SR) 6:3, 6:3,
Siniaková (ČR) - Beguová (6-Rum.) 6:3, 6:3,
Hercogová (Slovin.) - Watsonová (Brit.) 7:5, 3:6, 7:6 (7:5),
Čang Šuaj (Čína) - Kuzněcovová (4-Rus.) 6:4, 6:3,
Wickmayerová (Belg.) - Giorgiová (It.) 4:6, 6:3, 7:5.

Čtyřhra - 1. kolo:
K. Bondarenková, Hrdinová (Ukr./ČR) - Vaňková, Vondroušová (ČR) 6:4, 6:3,
Brengleová, Husárová (USA/SR) - Kaniaová, Krejčíková (Pol./ČR) 6:2, 6:7 (3:7), 10:6,
Koukalová, Smitková (ČR) - Duševinová, Hlaváčková (3-Rus./ČR) 6:3, 6:3.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud