27. dubna 2015 • 16:11

Hokejovým fanouškům v Ostravě budou pomáhat dobrovolníci

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Dobrovolníci z řad studentů, bezplatná informační linka i speciální propagační a informační materiály budou pomáhat s orientací ve městě hokejovým fanouškům, kteří do Ostravy zavítají na květnový světový šampionát v hokeji. Novinářům to dnes řekli zástupci města a Ostravského informačního servisu.


"Ve spolupráci s Ostravským informačním servisem jsme nechali zpracovat různé mapy, informační brožury a materiály, aby člověk, který sem přijede, dostal do ruky informační materiál a orientoval se, kam vlastně v Ostravě jet, kde je Stodolní, jak se dostane do fanzóny a tak dále," uvedl náměstek primátora Lumír Palyza (ČSSD).

Hlídky dobrovolníků najdou fanoušci například na nádražích nebo v centru města. Poradit by jim měly třeba s ubytováním nebo provozem městské hromadné dopravy. Všichni studenti ovládají angličtinu a někteří z nich i další jazyky.

"Nervózní určitě jsem, ale těším se. Doufám, že si hlavně procvičím angličtinu i jiné jazyky. Určitě jsem hokejová fanynka, sama se půjdu podívat na zápas mezi USA a Ruskem. Myslím, že nejvíce fanoušky bude zajímat, kde jsou nejlepší restaurace, a že budou chtít po zápasech zůstat ve městě," řekla ČTK Andrea Drobná, která dnes na ostravskou radnici přišla na školení dobrovolníků. Hlídky by fanoušci měli jednoduše identifikovat podle bílých triček s králíky Bobem a Bobkem, kteří jsou maskoty šampionátu.

Ještě před zahájením MS spustí provoz také bezplatná informační linka na čísle 800 220 220, která bude po dobu turnaje fungovat vždy od 10:00 do 22:00. Také na této lince by měli hokejoví příznivci získat veškeré potřebné informace, které jim usnadní orientaci ve městě. V každé z poboček Ostravského informačního servisu najdou fanoušci například i trhací mapy či průvodce městskou hromadnou dopravou, na němž jsou kromě schématu dopravy uvedeny i informace o druzích jízdenek a tarifech. Odnést si mohou i podrobný plán města, leták s atraktivními místy a akcemi ve městě nebo brožuru, v níž najdou slovníček se základními pojmy.

V zápasech v ostravské ČEZ Aréně se představí úřadující mistři světa Rusové, týmy Finska, USA, Slovenska, Norska, Běloruska, Slovinska a Dánska. V pátek v 15:30 bude slavnostně zahájen také provoz zóny pro fanoušky u ČEZ Arény, který kromě doprovodného programu nabídne hokejová utkání v přímých přenosech na největší LED obrazovce na severní Moravě.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud