3. května 2015 • 15:34

Němec: Čtyři body jsou fajn, ale musíme zlepšit obrannou hru

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Čeští hokejisté vytěžili z úvodních dvou zápasů na mistrovství světa v Praze čtyři body, což je podle obránce Ondřeje Němce solidní počin. Zejména s ohledem na vývoj prvního utkání proti Švédsku, v němž národní tým po většinu času prohrával. I světový šampion z roku 2010 si ale uvědomuje, že v dalším průběhu turnaje musí Češi zlepšit defenzivní činnost.


"Každý vidí, že je tam zatím spousta chyb a okýnek. Proto je podstatná část každého tréninku zaměřená na hru v obranné třetině. Na hru obránců i útočníků. Švédové nás za to trestali a v pondělí nás čeká Kanada. Pokud chceme myslet na úspěch, musíme se vyvarovat chyb v obranném pásmu," řekl Němec novinářům po dnešním tréninku v Tipsport areně.

Reprezentace na úvod prohrála se Švédskem 5:6 po samostatných nájezdech, poté porazila Lotyšsko 4:2. "Čtyři body jsou fajn. Když se koukneme, jak se vyvíjelo utkání proti Švédsku... Mužstvo ukázalo sílu tím, že dokázalo oba zápasy otočit," poukázal jedenatřicetiletý bek na to, že i proti Lotyšům Češi dvakrát prohrávali.

V pondělí se svěřenci trenéra Vladimíra Růžičky utkají s Kanadou, podle papírových předpokladů hlavním favoritem základní skupiny A. "Podle soupisky mají skvělé mužstvo. Není to ale jen Crosby, mají tam další skvělé hráče, kteří jsou lídři ve svých týmech v NHL. My jsme ale také ukázali, že máme dobrý tým. Jen musíme, jak už jsem říkal, zapracovat na obranné hře," podotkl Němec.

Žádnou osobní obranu na největší hvězdu výběru Javorových listů Sidneyho Crosbyho však podle něj Češi hrát nebudou. "Oni by spíše měli myslet na to, jak bránit Vorase (Jakuba Voráčka) s Džegrem (Jaromírem Jágrem). Musí se zamyslet, jak bránit naše útočníky," řekl Němec. Očekává, že Kanada bude nejtěžší soupeř ve skupině. "Podle soupisky asi jo. Všechny zápasy jsou ale těžké. Rakousko, Francie i Německo mají taky skvělé hráče a my se musíme na všechny zápasy připravit tak, jako kdybychom hráli s Kanadou. Jako na finále. Doma musíme vyhrávat," uvedl.

Národní tým má podle očekávání na domácím šampionátu velkou podporu od fanoušků a zápasy v O2 areně jsou beznadějně vyprodané. "Já cítím obrovskou hrdost, že můžu hrát doma před plnou halou. Všude jsou vlajky, všichni fandí. Je to neskutečné a pro většinu z nás je to největší zážitek v kariéře," řekl Němec.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud