3. května 2015 • 16:43

Stovkař Červenka: Jako malý jsem chtěl odehrát alespoň jeden duel

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Sobotní zápas na mistrovství světa v Praze měl pro hokejového útočníka Romana Červenku slavnostní nádech. Proti Lotyšsku totiž nastoupil ke stému zápasu v reprezentaci.


"Věděl jsem, že to mělo přijít. Je to hezká meta," řekl Červenka novinářům po dnešním tréninku v Tipsport areně.

"Když jsem byl malý, tak jsem chtěl odehrát alespoň nějaký zápas za nároďák. Byl to takový sen. Dnes jsem rád, že se mi povedlo tohle a že můžu za reprezentaci hrát," konstatoval.

Jedenatřicetiletý útočník debutoval v národním dresu v dubnu 2007 v přípravném zápase proti Švýcarsku v Olomouci a hned si připsal i první gól. "To si pamatuju. Stejně jako ty všechny důležité zápasy," uvedl Červenka.

Vrcholem jeho dosavadní reprezentační kariéry je finále mistrovství světa v roce 2010, kdy se radoval ze zisku zlaté medaile. "To je určitě nej zápas. Můj největší hokejový úspěch, co se týká nároďáku," přikývl odchovanec pražské Slavie.

Momentálně se ale Červenka plně soustředí na letošní MS v Praze, na kterém si v sobotu Češi připsali první výhru, když přehráli Lotyšsko 4:2. "Je to uklidnění, lepší než ztratit body," pousmál se. "Lotyši jsou opravdu nebezpečný mančaft, byli silní v obranném pásmu, těžce se tam prosazovalo při hře pět na pět," ocenil soupeře.

"Vytvořili jsme si přesilovky a je super, že jsme je využili. To bylo důležité. Byl to těžký zápas. Pořád se to říká, tady nebude lehkého nic, nevím, jestli se nám povede dát někomu 6:1. Moc tomu nevěřím," uvedl Červenka.

Teď už se národní tým soustředí na dalšího soupeře, kterým bude v pondělí Kanada. "Mají tady hodně dobrý mužstvo, jo, těším se. Zápas, který nás stoprocentně prověří. Švédi jsou taky vynikající, ale v pondělí to bude hodně těžké. Musíme se dobře připravit. Na druhou stranu nesmíme mít k nim přehnaný respekt, hrát jako pokaždé," řekl.

Zápasy české reprezentace mají na MS skvělou kulisu, Červenka však podporu vyprodané O2 areny moc neřeší. "Abych pravdu řekl, člověk to úplně nevnímá. Když se dá gól nebo je přerušení a lidi do toho jdou, je to znát. Víc vás to vyhecuje třeba na buly. Já se ale soustředím na dění na ledě," dodal Červenka.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud