3. května 2015 • 22:20

Střelecký souboj bratrů Škodových vyhrál starší Milan ze Slavie

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Utkání 26. kola fotbalové ligy mezi Slavií a Českými Budějovicemi nabídlo také střelecký souboj bratrů Škodových. Rodinný duel dvou útočníků vyhrál starší Milan, který dvěma góly zajistil Pražanům výhru 2:0. Hostující Michal mohl jako střídající hráč krátce před koncem za stavu 1:0 srovnat, ale mířil mimo a z protiakce jeho bratr definitivně rozhodl.


"Abych řekl pravdu, modlil jsem se, aby brácha nenastoupil a ještě nám nedal nějaký gól," smál se slávista Milan, který odehrál celý zápas, zatímco Michal naskočil v 67. minutě. "Jsem rád, že jsem si proti němu takhle zahrál a hlavně že jsme vyhráli," dodal.

Devětadvacetiletý slávistický kanonýr otevřel hned v první minutě skóre, ale pak jeho tým zahazoval šance a nakonec ho to mohlo mrzet, kdyby českobudějovický Škoda v 89. minutě hlavou po centru těsně neminul.

"Bylo to tak půl metru vedle. Myslím, že by to brankář asi určitě neměl. Mrzí mě to, že jsem to netrefil, protože vzápětí dal brácha na 2:0 a bylo po zápase. Škoda že to tam nespadlo," litoval hostující útočník.

"Já to viděl z dálky, ale moc vedle to nešlo. Trošku mi zatrnulo, když to tam letělo. Ještě že tak," podotkl slávista Škoda. O dva roky mladšího bratra si po zápase nijak nedobíral. "Vůbec," usmál se. "Gratuloval jsem Milanovi ke dvěma gólům a výhře. Říkal, že je vyřízený, hotový, že to bylo vyčerpávající," doplnil druhý z bratrů Michal.

Slávistický útočník se díky dvěma trefám dotáhl na nejlepšího střelce ligové sezony Davida Lafatu, oba nyní mají na kontě 17 gólů. "Samozřejmě vím, kolik gólů má David, kolik já. Ale hlavně že dneska ty góly znamenaly, že jsme vyhráli. Nejvíc se počítají, když znamenají body, nejlépe tři," řekl Milan.

Už si splnil předsezonní cíl dát aspoň 15 branek a teď se může pokusit ovládnout ve zbylých čtyřech kolech tabulku kanonýrů. "Že bych se soustředil na to, abych dal nejvíc gólů v lize, to ne. Sice jsme dnešní výhrou získali nějaký náskok (před sestupovými příčkami), ale potřebujeme ještě udělat dost bodů, abychom závěr sezony odehráli trochu důstojněji. Samozřejmě chci dávat góly, ale hlavně abychom vyhrávali," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud