4. května 2015 • 22:34

Finsko hravě porazilo Nory 5:0 a podruhé v řadě neinkasovalo

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Finska na mistrovství světa v Ostravě v severském derby bez potíží přehráli Norsko 5:0. Favorit soupeře zničil výbornými přesilovkami, ve kterých vstřelil tři góly. Dvě branky a asistenci zaznamenal nejproduktivnější hráč play off finské ligy Joonas Kemppainen z mistrovského Oulu, brankář Pekka Rinne podruhé v řadě neinkasoval. Norové zatím na chvostu skupiny B čekají na první bodový zisk na šampionátu.


"Od druhého zápasu hrajeme tak, jak bychom chtěli. Využíváme naší rychlosti, vytváříme si mnohem víc šancí a dáváme góly. Teď jsme daleko typičtější Finové, než v prvním utkání proti USA," řekl Rinne.

Finsko se po úvodní sprše od Spojených států pomalu rozjíždí. Houževnatého rivala ze Skandinávie uzemnilo hned první přesilovkou, ve které se už v šesté minutě trefou z vrcholu přesilovkové pyramidy trefil Lindell.

Početní výhody, v nichž v úvodních dvou zápasech na turnaji ani jednou neprosadili, dnes šly svěřencům Kariho Jalonena od ruky. Norsko svůj moment na zdramatizování zápletky promarnilo v padesátisekundové nevyužité přesile pět na tři na rozhraní první a druhé části.

Soupeř naopak v početní výhodě dále úřadoval. Lindellův ostrý příklep ve 29. minutě Volden vyrazil jen před Kemppainena, který pohotově doklepl, a jako přes kopírák vzala stejná dvojice i třetí gól při hře pět proti třem. "Lindell a Kemppainen jsou tu zatím naší nejlepší hráči. Je skvělé s nimi být v jednom týmu, oba jsou velice talentovaní a oni dva jsou ten důvod, proč jsme dnes vyhráli," řekl finský útočník Petri Kontiola

Finsko v závěru i přes úspornější rytmus ještě navýšilo výhru a během 56 sekund zapadly za bezmocného Voldena rány Jokipakky a Jokinena. Gólman Rinne si druhou nulu v řadě pohlídal i ve dvou oslabeních a na šampionátu už 122 minut nekapituloval. Tři sekundy před koncem mohl hattrick završit Kemppainen, ze sóla však Voldena nepřekonal.

"Věděli jsme, že po třech zápasech můžeme mít na kontě tři prohry, ale, nebo snad právě proto, pořád myslíme pozitivně. Teď se soustředíme na čtvrtý zápas proti Slovensku a pořád vidíme šanci dostat se do play off," řekl dánský zadák Alexander Bonsaksen, jehož celek se zatím v turnaji utkal s prvními třemi týmy průběžného pořadí ve skupině B.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud