5. května 2015 • 00:04

Růžička: Porážka bolí, ale musíme se z toho ponaučit a zlepšit se

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Čeští hokejisté prohráli dva ze tří zápasů na začátku mistrovství světa a trenér Vladimír Růžička tak zatím nemá důvod k radosti. Za problém stále považuje vysoký počet inkasovaných branek, více gólů než Češi dostali v prvních čtyřech dnech turnaje jen Lotyši. Růžička přesto věří, že v dalším průběhu šampionátu se národní tým výrazně zlepší.


"Kluci hrozně dřou, porážky bolí, ale musíme se z toho ponaučit. Stále děláme vzadu hodně chyb a jakmile se soupeř dostane do šance, fajruje to gólem," řekl Růžička po prohře s Kanadou 3:6. "Turnaj ale začíná. Máme za sebou těžké zápasy a plno zápasů nás ještě čeká. Věřím, že na tom zapracujeme a zlepšíme se," neztrácí víru jednapadesátiletý kouč.

Po Švédsku Češi prohráli i s Kanadou a Růžička litoval zejména třetího inkasovaného gólu na konci druhé třetině. Krátce předtím totiž Martin Zaťovič vyrovnal na 2:2. "Vyrovnali jsme a hráli velice slušně. Třetí gól, který padl po naší chybě, nás ale srazil. To byl jeden z rozhodujících momentů," řekl Růžička.

Pak se Kanaďané dvakrát prosadili v přesilových hrách a bylo o vítězi rozhodnuto. "Kanaďané hráli výborně a vyhráli zaslouženě. Byli důraznější a silnější v osobních soubojích a předčili nás v tvrdých přihrávkách. Navíc potvrdili, že umí své šance zakončit," uznal Růžička.

I přes pět inkasovaných branek, neboť šestou dala Kanada při české power play, ocenil výkon gólmana Ondřeje Pavelce. "Zachytal velice dobře, mohli jsme dostat více gólů. Na druhou stranu je ale pravda, že i my jsme mohli dát šest sedm branek, třikrát jsme netrefili prázdnou branku," připomněl velké šance Michala Jordána a Romana Červenky v úvodu zápasu. "Možná nás také trošku svazuje, že vidíme to nadšení fanoušků. Z toho se musíme dostat," řekl Růžička.

Český tým bude mít nyní dva dny volna, další utkání reprezentanty čeká až v čtvrtek, kdy se utkají s Francií. V úterý budou mít hráči volněji a budou se věnovat hlavně regeneraci. "Máme i nějaké šrámy, které potřebujeme doléčit. Doktoři tak budou mít práci," řekl zkušený trenér. "Máme dva dny volno, musíme se srovnat. Trochu si to rozebereme. Zápasy s Kanadou i se Švédskem nám toho dost ukázaly," dodal Růžička.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud