5. května 2015 • 09:43

Podle Kanaďanů bylo klíčové, že nad českými hokejisty vedli

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Kanadští hokejisté si pochvalovali, že zvládli na mistrovství světa v Praze první velkou prověrku. V cestě za pondělním vítězstvím nad Českou republikou 6:3 považovali za důležité, že ve vyprodané O2 areně přestáli tlak domácí reprezentace podporované publikem a dostali se jako první do vedení.


Gólman Mike Smith se v úvodu vyznamenal především při velké šanci Romana Červenky a následně úřadujícím olympijským šampionům získal v páté minutě náskok Jordan Eberle. "Bylo klíčové dát první branku. Bavili jsme se před zápasem, že na nás určitě vlétnou. Vždycky se hraje líp, když tým vede. Byl to klíčový bod zápasu," uvedl na oficiálních stránkách šampionátu brankář Phoenixu, který pochytal 22 z 25 střeleckých pokusů českého týmu.

"Ukázali jsme, že umíme dávat góly, ale Mike Smith předvedl několik hodně důležitých zákroků, proto nám Češi dali jen tři góly," řekl útočník Tyler Seguin. "Je příjemné hrát kvalitní zápas. Ty první dva nás moc neotestovaly. Teď i s tou podporou, kterou domácí měli od fanoušků, to bylo daleko záživnější a je skvělé, že jsme získali tři body," doplnil útočník Dallasu a připomněl jednoduché výhry nad Lotyšskem (6:1) a nad Německem (10:0).

Seguin v roce 2010 v pražské O2 areně při působení v Bostonu vstřelil svou první branku v NHL. Prosadil se tehdy při NHL Premiere proti Phoenixu v druhém pražském vystoupení. Nyní čekal na mistrovství světa na první přesný zásah tři zápasy, než ve 43. minutě v přesilové hře zvýšil na 4:2.

"Bylo to čekání mrzuté po všech těch šancích. Jsem šťastný, že to tam spadlo," prohlásil čtyřiadvacetiletý Seguin, který v posledních dvou sezonách v NHL nastřílel shodně po 37 gólech.

Ve středu čeká Kanadu souboj s rovněž neporaženým Švédskem. Po úspěchu s českým týmem pro ni zápas může být klíčový pro boj o vítězství ve skupině. "Švédové mají skvělý tým. Dokázali, že jsou produktivní. Musíme se na ně připravit a těšíme se na další skvělý zápas," doplnil Seguin.

Kanada chce na mistrovství světa konečně uspět. Vyhrála dvakrát za sebou olympijské hry, ale na světových šampionátech brala medaili naposledy v roce 2009 ve Švýcarsku. Od tehdejší stříbra vypadla pětkrát za sebou ve čtvrtfinále. "Máme ještě hodně věcí, na kterých musíme pracovat," dodal Seguin.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud