5. května 2015 • 09:45

Boxer Pacquiao musí na operaci, čeká ho až roční pauza

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Filipínský boxer Manny Pacquiao půjde po prohře s Američanem Floydem Mayweatherem v "zápase století" na operaci ramena. Zranění, které šestatřicetiletý Pacquiao po duelu označil za jeden z důvodů své porážky, si vyžádá dlouhou léčbu, podle prvních odhadů lékařů ho čeká pauza devět měsíců až jeden rok.


Podle informací televizní stanice ESPN by měl Pacquiao zákrok absolvovat tento týden. Vyšetření na klinice v Los Angeles po utkání potvrdila, že má boxer natržený úpon v pravém rameně.

Pacquiao prohrál lukrativní duel v Los Vegas s neporaženým Mayweatherem jednomyslně na body, nyní mu navíc hrozí trest od nevadské licenční komise. Za to, že zdravotní problémy před zápasem zatajil, může dostat pokutu i zákaz startů.

Pacquiao podle svého promotéra nahlásil zranění Americké antidopingové agentuře USADA, kterou požádal o schválení aplikace protizánětlivé injekce do ramena před zápasem. Do formuláře licenční komise ale před pátečním vážením k otázce, zda má zraněné rameno, vyplnil zápornou odpověď.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud