5. května 2015 • 11:09

Novotný: Nesmíme pořád inkasovat jako první

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Čeští hokejisté prohráli dva ze tří úvodních zápasů na mistrovství světa v Praze a v každém z těchto utkání inkasovali jako první. V dalším programu je čekají papírově slabší týmy, tím spíš se hráči chtějí vyvarovat situace, v níž by museli stejně jako dosud pokaždé dotahovat úvodní náskok soupeře.


"Je to na pováženou, měli bychom si na to dávat pozor. Inkasujeme a pak pořád doháníme a to stojí síly. Soupeř pak jen čeká na naše chyby, které samozřejmě vyplynou z té snahy," řekl Novotný po pondělní porážce s Kanadou 3:6.

Národní tým má na kontě čtyři body za prohru po nájezdech se Švédskem a výhru nad Lotyšskem. V tabulce skupiny A mu patří čtvrté místo o skóre za Švýcarskem, které má ale zápas k dobru. "Samozřejmě, že se čtyřmi body spokojeni nejsme," řekl světový šampion z roku 2010, který má zatím na turnaji na kontě dvě asistence.

Češi odehráli tři zápasy v úvodních čtyřech dnech. "Náročné to je, ale měli jsme čas na regeneraci. Navíc pro každý tým je to stejné, vymlouvat se na to nemůžeme," uvedl Novotný. Nadcházející dva dny volna ale uvítal. "Odpočineme si. Musíme se ale soustředit na další zápasy ve skupině, musíme vyhrát," řekl.

Reprezentanty čeká ve čtvrtek souboj s Francií, poté nastoupí proti Rakousku, Německu a na závěr základní části se utká se Švýcarskem. Ve všech duelech budou favority. "Nemůžeme si dovolit něco podcenit, hrajeme na domácím šampionátu. Jakýkoliv soupeř je dnes dobrý a my to víme. Na každého soupeře se musíme připravit jako na Kanadu," řekl útočník Jaroslavle.

Prohry se Švédskem a Kanadou však českému týmu zkomplikovaly cestu do čtvrtfinále a zejména šanci na dobré postavení ve skupině. Pokud teď nebudou favorité ztrácet body, mohou obsadit nejlépe třetí místo. Už na úvod play off tak mohou narazit na hodně silného protivníka.

"Zkomplikovalo se nám to, ale nedá se nic dělat. Měli jsme to ve svých rukách. Musíme urvat body s dalšíma soupeři. A jít zápas od zápasu. Turnaj je ještě dlouhý. Máme za sebou tři zápasy, nedělal bych z toho tragédii," dodal Novotný.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud