5. května 2015 • 18:50

Švýcaři udolali v důležité bitvě Němce 1:0

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Švýcarska porazili v důležitém utkání základní skupiny A světového šampionátu v Praze Německo 1:0. Dlouho bezgólové utkání rozhodl až v 53. minutě útočník Denis Hollenstein, čisté konto vychytal Leonardo Genoni. Vítězové si upevnili třetí příčku, na kontě mají sedm bodů.


Němci šli do utkání o body, jež mohou sehrát klíčovou roli pro postup do čtvrtfinále, po krutém debaklu 0:10 s Kanadou. A zadní vrátka v čele s gólmanem Pielmeierem uzamkli tentokrát pečlivě. Sami byli v první třetině dokonce aktivnější ve střelbě, brzkou přesilovku však nevyužili. Soupeř zahrozil v 10. minutě díky Brunnerovi, těsně však minul.

Na začátku druhé části mohl poslat Němce do vedení Kink, jenže minul také. Pielmeiera prověřil ostrou ranou švýcarský kapitán Streit. Německý gólman se po polovině základní hrací doby vyznamenal proti Bieberovi a Švýcaři následně nedokázali zužitkovat přesilovku. I proto se bezbrankové skóre nezměnilo ani před druhou přestávkou.

Gólu se přes deset tisíc diváků v pražské O2 areně dočkalo až v 53. minutě, kdy zůstal Hollenstein trestuhodně zapomenutý před německým brankovištěm, bleskovým blafákem do bekhendu si pohrál s Pielmeierem a otevřel skóre.

"Puk byl hluboko u nich v pásmu, Kevin Romy je tam dostal v rohu pod tlak a Denis byl přitom celou dobu volný. Dobře jsem ho viděl ještě před tím, než jsem dostal kotouč. Tak jsem mu ho poslal a on prokázal skvělou trpělivost při zakončení. Opravdu pěkný gól," popsal švýcarský útočník Damien Brunner.

"Snažili jsme se zůstat trpěliví a hrát i nadále svou hru s vírou, že gól přijde. Pro nás to byl hodně důležitý a těžký zápas, v němž bylo ve hře čtvrtfinále. Jsme moc rádi, že jsme ho zvládli," uvedl v rozhovoru s novináři jiný útočník vítězů Kevin Fiala.

Snahu o závěrečný nápor si Němci sami zkomplikovali, protože byl za podražení vyloučen právě gólman Pielmeier a v poslední minutě i Goc. "Jsme zklamaní, protože byli Švýcaři k poražení. Jenže my jsme si toho v útoku moc nevytvořili. Měli jsme i pár šancí hrát přesilovku, jenže jsme se nedokázali pořádně usadit v jejich pásmu. Oni si těch příležitostí vypracovali více a nakonec i jednu proměnili," řekl německý forvard Tobias Rieder.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud