6. května 2015 • 10:30

Podle kouče Juventusu bude třeba k postupu ještě lepší výkon

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Juventusu Turín si po výhře 2:1 nad obhájcem trofeje Realem Madrid v úvodním semifinále Ligy mistrů pochvalovali, že navzdory nálepce outsidera zbytku Evropy ukázali, jak moc chtějí do finále. Podle trenéra Massimiliana Allegriho ale mají ještě na víc a k tomu, aby v odvetě postoupili, budou potřebovat ještě lepší výkon.


"Celé Evropě jsme poslali jasný vzkaz - jsme tady a chceme do finále. Ale je to jen první krok a se stejným zaujetím musíme hrát i v odvetě," řekl záložník Andrea Pirlo.

"Jsem nadšený z výkonu, který jsme předvedli. Hráči ukázali, jak jsou silní. Přesto si myslím, že ještě můžeme hrát lépe," doplnil trenér Juventusu Allegri.

Turínský celek pojede do Madridu s nadějným náskokem 2:1 a vidinou prvního postupu do finále Ligy mistrů od roku 2003, kdy v semifinále vyřadil rovněž Real.

"Myslím, že k postupu je stále ještě daleko. Jestliže chceme do finále, budeme muset v Madridu předvést mistrovské dílo. Budeme čelit raněnému soupeři a takový je nejnebezpečnější. Víme, že budeme muset zahrát ještě lépe než dnes," prohlásil Allegri.

Obhájce trofeje Real mohl odjíždět s ještě horším výsledkem, kdyby domácí Fernando Llorente v nastavení proměnil velkou šanci. "Je to negativní výsledek, ale zase ne tak špatný. V některých chvílích jsme hráli velmi dobře a to samé musíme předvést v odvetě. Vše se rozhodne u nás doma," mínil trenér Realu Carlo Ancelotti.

Jeho celek pustil soupeře k sedmi střelám na bránu. Zápas nevyšel nejdražšímu fotbalistovi světa Garethu Baleovi ani Sergiu Ramosovi, který znovu nastoupil v záloze místo své tradiční pozice na stoperu. "Celkově to byl špatný zápas. Nehrál jsem dobře, ale nedělá mi to starosti. Věřím trenérovi a on věří mně," podotkl Ramos.

"Dělali jsme prostě více chyb než obvykle. Nejen Sergio. V obraně jsme měli těžkosti, protože nás Juventus dostával pod tlak. Ale Sergio odvedl dobrou práci jako v minulých zápasech," dodal Ancelotti, který v letech 1999 až 2001 vedl Juventus.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud