6. května 2015 • 10:52

Kopecký: Je radost sledovat Jágra, co všechno stále dokáže

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Slovenský hokejový útočník Tomáš Kopecký sdílí od konce února klubovou kabinu Floridy Panthers společně s Jaromírem Jágrem. A pro čtvrtého nejproduktivnějšího hráče historie zámořské NHL má jen slova chvály. Věří, že i díky jeho příchodu čeká Pantery v nejbližší budoucnosti úspěšné období.


Jágr byl na Floridu vyměněný z New Jersey v průběhu sezony. A změna pomohla jemu osobně, i Panthers, jehož vedení po něm dlouhodobě toužilo. "On je lídr. Jeho přítomnost je znát už jen v kabině. Celý tým ožil, bylo to dobře vidět. Je radost se na něho dívat, co všechno stále dokáže a kolik hokeji dává," řekl ČTK Kopecký během mistrovství světa.

I třiatřicetiletý urostlý forvard snadno zaznamenal, jak český velikán pod paprsky floridského slunce pookřál. "Koukal jsem, že byl docela pěkně opálený," smál se Kopecký, držitel stříbra z MS 2012, který má ve slavné lize na kontě už dva Stanley Cupy, stejně jako Jágr. Jeden vybojoval v roce 2008 s Detroitem, druhý o dva roky později s Chicagem.

Blackhawks se od té doby drží mezi naprostou špičkou NHL a Kopecký věří, že podobnou cestu vzhůru načala také Florida. I díky postavě Dalea Tallona, generálního manažera Panterů, jenž stál za úspěšnou přestavbou Chicaga, které právě v roce 2010 opustil.

"S naším generálním manažerem se znám už delší dobu z Chicaga a jeho práci ohromně věřím. Ostatně stačí se podívat na to, jak jsou na tom Blackhawks. To vše je postavené na základech, které tam vystavil," připomněl Kopecký. "Věřím, že podobným směrem se to bude odvíjet i ve Floridě."

Panthers si dosud zahráli finále v roce 1996, ale na Stanleyův pohár stále čekají. Letos potřetí za sebou neproklouzli ani do play off, byť o něj dlouho bojovali. "Proč skončila sezona pro Panthers tak brzy? Prohráli jsme zbytečně pár zápasů a na konci nám to pak chybělo," řekl Kopecký, na něhož nyní při bojích v Ostravě hodně spoléhá český kouč na slovenské střídačce Vladimír Vůjtek starší.

"Vždy jsem říkal, že přijedu reprezentovat, když budu zdravý a nebudeme v play off. Samozřejmě ještě o to větší lákadlo to bylo, když to je takhle blízko. A tím, že pro nás s Floridou skončila sezona, tak to bylo jasné. Navíc jsem slyšel, že pan Vůjtek by měl u slovenského týmu končit kariéru. A hrát pod ním je úžasné, je to skvělý trenér a vynikající člověk," uzavřel Kopecký.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud