6. května 2015 • 13:25

Lafata bilanci ani skóre neřeší, Plzeň chce hlavně porazit

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Kapitán fotbalistů Sparty David Lafata před sobotním zápasem s vedoucí Plzní vzájemnou bilanci, ani další možná kritéria, která by mohla v případě bodové rovnosti rozhodovat o titulu, neřeší. Třiatřicetiletý útočník chce Viktorii hlavně porazit a zbytek ponechává osudu.


Sparta čtyři kola před koncem ztrácí na Plzeň tři body a navíc s ní na podzim prohrála 0:2, takže má s rivalem horší vzájemnou bilanci, která při bodové rovnosti rozhoduje o konečném umístění. Do hry však může vstoupit i celkové skóre a to v případě, kdyby Sparta soupeře porazila dvoubrankovým rozdílem.

"Víme, co rozhoduje, ale liga je dlouhodobá soutěž. Nakonec se může stát, že rozhodne domácí zápas, nebo prohrajeme na skóre, ale přiznám se, že vzájemnou bilanci nebo skóre nijak neřeším," mávnul nad matematickými možnostmi Lafata. "Ale v souvislosti s tím mě napadlo, že by se mohlo hrát play off, třeba jako v Belgii. Bylo by to zajímavé nejen pro nás, ale i pro diváky," usmál se.

Navíc nečeká, že by Sparta mohla Plzeň porazit o tři branky. "Stát se to může, ale respektuji sílu soupeře, takže je to velmi nepravděpodobné," prohlásil český reprezentant. "Každopádně je to zápas, který může ligu rozhodnout, nebo ji udělat zajímavou."

Proto chce hlavně vyhrát. "A je jedno jakým rozdílem. Chceme se o to pokusit, protože po Liberci to vypadalo, že budeme hrát jen o druhé místo. Tenhle zápas je pro nás finále a když vyhrajeme, uvidíme, co z toho bude," dodal Lafata.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud