6. května 2015 • 18:43

Hokejisté Ruska bez problémů porazili Dánsko 5:2

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Ruska si ve čtvrtém utkání na světovém šampionátu v Ostravě ve skupině B snadno poradili s Dánskem 5:2 a do tabulky si připsali třetí vítězství. Dva góly obhájců titulu, kteří s přehledem kontrolovali vývoj celého utkání, vstřelil Sergej Mozjakin.


"S výkonem nejsme moc spokojeni. Bylo to těžké utkání s nepříjemným soupeřem, ale počítají se body a ty jsme získali. Udělali jsme nějaké změny v sestavě, protože jsme chtěli něco změnit, teď máme dva dny volna a uvidíme, jak nastoupíme v dalším zápase," řekl ruský kouč Oleg Znarok.

Rusové si navzdory vlažnému výkonu bez větších nepříjemností dokráčeli pro tři body. Dánsko, které při disciplinárních trestech pro J. B. Jensena a Hansena, točilo jen sedmnáct hráčů v poli a útočníka N. Jensena v obraně, vypadalo od začátku smířeně s porážkou. Sborná se ani moc nezapotila a už vedla o dva góly. Počkala si na první přesilovku, v níž nejproduktivnější ruský útok vyšachoval dánský kvartet a Panarin bombou bez přípravy pokořil Dahma.

Právě vyjma elitní řady z SKA Petrohrad trenér Oleg Znarok po pondělní prohře se Spojenými státy nenechal v sestavě kámen na kameni, ale proti papírově slabšímu soupeři se jeho celek nedonutil hrát na plný plyn. Ještě když ve 14. minutě Mozjakin přesnou trefou přes dánský dvojblok ruský náskok zvýšil.

Náboj utkání až v půli utkání na chvilku vznítil kontaktním gólem Green, který se protáhl zpoza brány a propasíroval puk za Bobrovského. Ale pak znovu zaúřadovalo úderné petrohradské trio a lídr ruské produktivity Dadonov pohotovou tečí v přesile pět na čtyři vrátil rozdíl do dvoubrankové podoby.

"Dali jsme nějaké góly, ale víme, že jsme dneska nehráli na takové úrovni, jaká je na mistrovství světa třeba. Máme toho hodně co zlepšovat, protože před námi jsou těžcí soupeři a zápasy budou náročnější," řekl ruský útočník Artěmij Panarin.

Favorit se zápas snažil jen dohrát. Avšak deset minut před koncem ho podruhé znejistil v přesilovce Spelling. Rusové znovu přidali a po několika nevyužitých šancích jejich povinné vítězství parádním blafákem a druhým gólem v utkání zpečetil Mozjakin. O 48 sekund později uzavřel střelecký účet Tarasenko.

"Dneska jsme čelili skvělému soupeři a jeho kvalitní hře. Můžu mu jen pogratulovat, byl nad naše síly," řekl trenér Dánska Jan Karlsson.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud