6. května 2015 • 21:14

Lyžařka Vrabcová-Nývltová bude běhat pod vedením Kratochvílové

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Běžkyně na lyžích Eva Vrabcová-Nývltová se hodlá letos v létě o něco více věnovat atletice, s níž koketuje už několik let. Chce se dokonce v běhu na 10.000 metrů zlepšit natolik, aby mohla uvažovat o účasti na srpnovém mistrovství světa v Pekingu. Pomoci jí k tomu má atletická legenda a později úspěšná trenérka Jarmila Kratochvílová. Informoval o tom internetový server trutnovinky.cz.


"Přeci jen atletický běh jako takový jsem nikdy netrénovala nebo jen chvilku tady v Trutnově," řekla pátá žena v běhu na lyžích z olympijských her v Soči a celkově šestá žena lednového etapového závodu Tour de Ski. "Měla bych dostat nějaké rady, jak správně běhat atleticky a dejme tomu i to, jak by měl vypadat nějaký můj atletičtější tempový trénink," naznačila.

Dvojnásobná mistryně světa Kratochvílová, která drží více než třicet let světový rekord v běhu na 800 metrů časem 1:53,28 minuty, vytrvalkyni nikdy netrénovala. "Chtěli bychom zaběhnout nějaký dobrý čas na desítku, případně zkusit zabojovat o nominaci na mistrovství světa," prozradila běžkyně na lyžích. "Ale to spíše beru jako něco z říše snů," dodala.

Osobní rekord devětadvacetileté Vrabcové-Nývltové na 10.000 metrů je 33:24 minuty, limit je o minutu a 24 sekund lepší. Podle jejích slov ale toto intermezzo neznamená přestup k jinému sportu, jen si chce zpestřit přípravu na zimní sezonu, v níž nebude mistrovství světa ani olympijské hry.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud