7. května 2015 • 08:59

Cleveland i Houston v NBA srovnaly čtvrtfinálové série

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Basketbalisté Clevelandu i Houstonu zvládli své druhé domácí zápasy ve čtvrtfinále play off NBA a srovnali se soupeři v sériích krok. Cavaliers v semifinále Východní konference porazili Chicago 106:91, Rockets v Západní konferenci zdolali Los Angeles Clippers 115:109.


Cleveland táhl za vyrovnáním LeBron James, autor 33 bodů. Nastoupil s čelenkou, kterou v průběhu sezony odložil, a po předchozím nečekaně pasivním výkonu v prvním utkání proti obraně Jimmyho Butlera tentokrát vlétl do úvodní čtvrtiny čtrnácti body, domácí ji vyhráli 38:18 a bylo prakticky rozhodnuto.

Clevelandu ani tolik nechyběla dvojice Kevin Love, J.R. Smith, Jamesovi sekundovali další spoluhráči. Kyrie Irving přidal 21 bodů, veterán James Jones 17 včetně pěti trojek a Iman Shumpert 15.

"Jsme v téhle fázi lehce zranění, celkem oslabení a nemohli jsme si dovolit prohrávat 0:2 v sérii. Věděl jsem, že musím hrát agresivněji než obvykle. Čelenku jsem uviděl v šatně a rozhodl jsem se vzít si ji, vůbec jsem nad tím nepřemýšlel," řekl James.

"Dnes hrál skvěle. Vůbec jsme ho nedokázali zastavit. Zahrál jako správný lídr a spoluhráči ho následovali. Dostali jsme pěkný výprask," uvedl Derrick Rose, který si v dresu Chicaga připsal double double za 14 bodů a 10 asistencí. O čtyři body více dal nejlepší střelec hostů Butler.

Také Houston předvedl výrazně agresivnější výkon než v prvním duelu. Vyneslo mu to celkem 64 trestných hodů, z nichž sice Rockets proměnili jen 42, ale dostali Clippers do problémů s fauly.

James Harden nastřílel 16 ze svých 32 bodů v rozhodující čtvrté čtvrtině, Dwight Howard přidal 24 bodů a 16 doskoků. Hosté z Kalifornie znovu nastoupili bez rozehrávače Chrise Paula, jenž i v den svých třicátých narozenin šetřil zraněné stehno a tentokrát týmu hodně chyběl. Znovu exceloval Blake Griffin, jenž měl v poločase na kontě 26 bodů, ale po přestávce mu jich přibylo jen osm.

"Ztratili jsme v ofenzivě rytmus a to otočilo zápas. Míč pak příliš často mířil na Blakea a zapomínali jsme na hráče na druhé straně hřiště," konstatoval losangeleský kouč Doc Rivers, jehož tým v poločase vedl o devět bodů. "První zápas nám utekl, v druhém už jsme ten pocit nechtěli znovu zažít," řekl Harden.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud