7. května 2015 • 11:07

Snad nám to se Simonem půjde, věří centr druhého útoku Kovář

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Nově složené útočné formace mají dnes českým hokejistům pomoci překonat obranu Francie a dobýt tři "povinné" body. Nový elán do druhého útoku s Jaromírem Jágrem, který z pozice centra vede Jan Kovář, by měl přinést Dominik Simon. A Kovář věří, že se to talentovanému mladému hráči Plzně podaří.


"Doufám, že nám to půjde. Dominik je hodně šikovný a dobrý hráč. Věřím, že se to takhle trošku oživí a nám se hned ten příští zápas povede," uvedl Kovář v rozhovoru s novináři. Na křídlech bude mít za parťáky nejstaršího a nejmladšího člena současného výběru. "A já to musím uprostřed vyvažovat," pousmál se Kovář.

Připustil zároveň, že se bude muset mít Simon neustále na pozoru. "Musí si hledat volné prostory, protože Jarda (Jágr) si i jako pravé křídlo občas sjíždí doleva, tak abychom se tam nesešli všichni... Dominik proto bude muset hodně číst hru," vysvětlil Kovář.

Sám se neustále snaží vybrousit i souhru s Jágrem. "První zápas nebyl úplně ideální, ale myslím, že se to zlepšuje," řekl pětadvacetiletý šikovný útočník Magnitogorsku.

Se svou pohodovou povahou brzy ztratil ostych a přehnaný respekt, což je pro hru jeho osobně i celého útoku jedině plus. "Už ze mě rozhodně vyprchalo to, že by mě měla pozice vedle Jardy nějak svazovat. Užívám si, že s ním můžu hrát, je to zase něco trochu jiného. Jsem za tuhle možnost strašně rád," pochvaloval si Kovář.

Odmítá však, že by už měl českého velikána po všech stránkách přečteného a věděl, co od Jágra v jaké situaci čekat. "Tohle se pořád jen těžko odhaduje. I proto, že jsme toho ještě spolu neodehráli zase tolik," podotkl Kovář.

A nemá nejmenší problém s tím, když si ho Jágr při hře staví do latě podle svých představ nebo mu adresuje nějakou radu. "Ono je při hokeji tohle hodně důležité. A českým hráčům obecně to hodně chybí. Sám vůbec nedělám, že bych si třeba křikl o nahrávku. Chtěl bych se to naučit, i u Jardy vidím, že je to důležité. Najednou slyšíte, jak si hráč zařve o přihrávku, když je volný. Pak jako byste měl oči navíc," řekl Kovář.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud