22. května 2015 • 10:30

Rolinek se vrátil do Pardubic a podepsal víceletou smlouvu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejový útočník Tomáš Rolinek se vrátil do Pardubic, s kterými podepsal víceletou smlouvu. Pětatřicetiletý mistr světa z roku 2010 strávil uplynulé dvě sezony ve Spartě, ale již minulý měsíc oznámil, že pražský klub opustí, aby mohl trávit více času s rodinou.


"Ve Spartě jsem prožil dva nádherné roky. Chtěl jsem se ale vrátit blíže rodině, a tak jsem velmi rád přijal pardubickou nabídku k návratu. Naše dohoda byla rychlá díky oboustrannému zájmu," řekl pardubickému webu Rolinek, který ve Spartě plnil i roli kapitána.

"Uvědomuji si očekávání vedení klubu a fanoušků spojená s mým návratem. Mým hlavním cílem je, abychom jako tým uspěli v Lize mistrů a v Tipsport extralize. Všichni chceme hrát výborný hokej a potěšit jím fantastické pardubické fanoušky," uvedla posila Pardubic, které skončily v extralize na sedmém místě.

"Budeme spoléhat nejen na jeho hokejové umění, ale také na roli neformálního lídra, kterou potvrdil během své bohaté kariéry ve všech týmech, kde působil," řekl generální manažer klubu Ondřej Šebek.

Rolinek zahájil v Pardubicích profesionální kariéru a v jejich dresu odehrál většinu svých extraligových zápasů. Před deseti lety slavil s východočeským týmem mistrovský titul, v letech 2003 a 2007 s ním získal stříbrné medaile. Naposledy za klub hrál v roce 2013 poté, co odešel z ruské Ufy. V KHL předtím působil také v Magnitogorsku.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud