22. května 2015 • 11:56

Ecclestone se u soudu brání daňovému doplatku miliardy liber

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Šéf formule 1 Bernie Ecclestone nesouhlasí s rozhodnutím britského daňového úřadu, který mu nařídil doplatit více než miliardu liber (asi 38,5 miliard korun), a obrátil se proto na londýnský Nejvyšší soud. Čtyřiaosmdesátiletý podnikatel chce podle agentury Reuters nový daňový výměr zrušit a trvá na platnosti dohody, kterou s úřadem uzavřel v roce 2008.


Nově vyčíslená částka má pokrývat daně a úroky za období od 5. dubna 1996 do 5. dubna 2006 a týká se Ecclestoneova rodinného trustu. Jeho právníci nyní chtějí, aby soud požadavek přezkoumal. Podle nich daňový úřad musí respektovat dohodu z roku 2008 a nový výměr je neplatný.

Nejvyšší soud Ecclestoneovu žádost o přezkoumání případu i přes určité výhrady přijal, právníci britského miliardáře současně vedou další proces u obchodního soudu.

Daňový úřad Ecclestonea v prosinci loňského roku obvinil, že při vyjednávání v roce 2008 zatajil důležité informace a dohoda tudíž neplatí.

Kauza se týká Ecclestoneova "Bambino Trustu", který založil v roce 1997 v Lichtenštejnsku ve prospěch nyní už bývalé ženy Slavice a jejich dvou dcer Tamary a Petry. Vyšetřování se znovu otevřelo vloni poté, co Ecclestone stanul u soudu v Mnichově kvůli obvinění z korupce. Případ v Německu pro něho skončil mimosoudním vyrovnáním ve výši 100 milionů dolarů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud