22. května 2015 • 16:50

Dostál a Havel pojedou na SP v Duisburgu finále K1 na kilometru

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Josef Dostál a Daniel Havel se na Světovém poháru v rychlostní kanoistice v Duisburgu kvalifikovali do finálového závodu na singlkajaku na 1000 metrů. Mistr světa Dostál, který na této olympijské trati propadl na nedávném mistrovství Evropy v Račicích, vyhrál rozjížďku i semifinále.


Havel byl v obou případech ve svých jízdách druhý, třebaže dosáhl rychlejších časů než reprezentační kolega. V sobotním finále se oba Češi v přímém souboji utkají o nominaci na Evropské hry v Baku.

"Ve zdvojené sestavě startovalo dost států, jsme jediní, komu se povedlo (ve dvou) dostat do finále. Je to povzbuzení pro čtyřkajak, je vidět, že jsme na tom individuálně tak, že můžeme dva z lodi zajet finále na Světovém poháru, který je docela silně obsazený," řekl Havel svazovému webu.

Jaroslav Radoň s Filipem Dvořákem před víkendovým startem na C2 nastoupili do kilometrových singlových závodů, probojovali se do semifinále, ale z něj už jen do finále B.

Bez nutnosti absolvovat rozjížďky pojede v sobotu finále A na 500 metrů kanoistka Jana Ježová, na sprinterské dvoustovce si v rozjížďkách zajistila přímý postup do nedělního závodu o medaile.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud