23. května 2015 • 14:27

Volejbalistky Sluková a Kolocová skončily v Praze v osmifinále

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Plážové volejbalistky Markéta Sluková a Kristýna Kolocová skončily na turnaji Světového okruhu v Praze v osmifinále a obsadily deváté místo. Obhájkyně titulu z loňského roku, které byly na Štvanici posledními českými zástupkyněmi, prohrály s čtvrtým nasazeným párem Maria Clara, Carol z Brazílie po setech 21:19, 13:21 a 11:15.


"Ten první set se vydařil, ale od poloviny druhého jsme byly jak vyměněné," řekla Sluková Českému rozhlasu. "Ještě ve třetím jsme měly šance, ale svými chybami jsme to pokazily. To už pak proti tak špičkovému týmu není překvapení, že se prohraje," dodala.

Česká dvojice se na větrné Štvanici dostala rychlým nástupem do vedení 7:3 a vypadalo to, že nevýrazné výkony ze skupiny jsou zapomenuty. Po několika chytrých úderech Kolocové vedly domácí hráčky už 14:9 a jedinou komplikací pak byly dva odvrácené setboly.

Začátek druhé sady si už ale Brazilky utéct nenechaly. Samy naopak zpřesnily hru, několikrát ubránily Kolocovou a postupně si vybudovaly až osmibodový náskok. "V druhém setu jsem přestala na chvíli hrát a to taková kvalita neodpouští," řekla Kolocová.

V tie-breaku pokračovala brazilská taktika podávat na menší ze soupeřek a měla dál úspěch. Češky nabraly tříbodovou ztrátu, o možnost zdramatizování zápasu se několikrát připravily vlastními chybami, a když už přece stáhly na 10:11, poslala Sluková míč do autu.

"Nebyl to úplně špatný zápas, ale v důležitých chvílích přišly chyby. V tie-breaku ještě byla šance, ale to už byly rozehrané," řekla Kolocová. "Párkrát nám nezafungovala ztráta, zkoušely jsme riskovat, ale nevycházelo to. Ale byl to první turnaj, ty my tak extra dobré nemíváme," dodala.

Se sourozeneckým párem Maria Clara, Carol se ve skupině utkaly Martina Bonnerová s Barborou Hermannovou a zvítězily dvakrát 21:19. Přesto brazilské favoritky postoupily z prvního místa přímo do osmifinále. Kolocová se Slukovou v základní části turnaje prohrály dvakrát, v 1. kole play off si však v pátek poradily s Rakušankami Schützenhöferovou a Plesiutschnigovou.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud