23. května 2015 • 23:12

Fotbalisté Monaka po výhře v Lorientu udrželi třetí místo

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Monaka zvítězili v utkání posledního kola francouzské ligy v Lorientu 1:0 a udrželi se na třetím místě, zajišťujícím účast v předkole Ligy mistrů. Marseille a St. Etienne tak i přes výhry zůstaly na čtvrtém a pátém místě a v příští sezoně si zahrají kvalifikaci Evropské ligy.


O výhře Monaka rozhodl ve 20. minutě Ferreira, knížecí celek tak nemusela mrzet ani neproměněná Martialova penalta. Monako vybojovalo v této sezoně na hřištích soupeřů 38 bodů, což se nepovedlo žádnému jinému týmu ve francouzské lize.

Marseille sice Bastii porazila 3:0 a počtvrté v řadě si připsala plný počet bodů, zůstala ale na čtvrtém místě o skóre před St. Etienne, které si poměrem 2:1 poradilo s Guingampem. Oba góly domácích dal Gradel, se 17 trefami nejlepší střelec týmu. Stejný počet branek v této sezoně nastřílel guingampský útočník Beauvue, jenž zkorigoval stav z penalty.

Mistrovský Paris St. Germain porazil Remeš 3:2, dvakrát se prosadil Cavani. Druhý Lyon zvítězil i bez nejlepšího ligového střelce Lacazettea v Rennes 1:0. Záložník Jaroslav Plašil asistencí přispěl k výhře Bordeaux 2:1 nad Montpellierem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud