24. května 2015 • 15:43

Štěpánová: Mrzí mě, že to není do třicítky, ale jinak spokojenost

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Nejlepší českou bikerkou při neúčasti Kateřiny Nash byla v úvodním závodě Světového poháru horských kol v Novém Městě na Moravě Karla Štěpánová. Třiadvacetiletá jezdkyně skončila až na začátku čtvrté desítky, přesto měla ze svého vystoupení dobrý pocit.


"Jezdila jsem pořád kolem třicátého místa. Mrzí mě, že se nepodařilo proniknout do té první třicítky, ale i tak jsem spokojená. Nechala jsem na trati všechno. Uteklo mi to o dvě místa, což mrzí, ale jsem spokojená s ohledem na další závody, které mě čekají," řekla Štěpánová novinářům.

Pocitově jí trať sedla dobře. "Cítila jsem se silná v kopcích. Navíc jak to bylo mokré, bylo třeba maximální koncentraci. Beru to jako jeden z nejlepších výkonů; kořeny byly hodně oslizlé, bylo hodně bláta. Po výjezdu do druhého depa to strašně klouzalo, nebylo to příjemné, ale já se v bahně cítím docela dobře, takže jsem si říkala, že by to mohl být můj den," přiblížila Štěpánová.

Přestože byla podle svých slov dobře připravená, i na ni přišla slabší chvíle. "V předposledním kole mě trošku začaly tahat nohy a šlo to trošku do křečí, tak jsem se bála. Ale dokázala jsem se kousnout a dopadlo to. Ono to však ani jinak ve zdejším prostředí nejde. Diváci člověku nedovolí myslet na bolest. A pro ně se jede nadoraz," připomněla Štěpánová.

Na velmi těžké trati, kterou zmáčel noční déšť, se závodnice musely maximálně soustředit. "Výjezd za výjezdem, těžké sjezdy. Podařilo se mi neztratit koncentraci a ani jednou jsem nespadla. Soustředění je tady nejdůležitějším klíčem. Jsem čistá a bez odřenin," pochvalovala si Štěpánová.

V jejích dalších plánech figuruje za týden pokračování Světového poháru v Albstadtu, poté české poháry. "Nominovala jsem se na Evropské hry, ale nominaci jsem nakonec odmítla, protože je důležitější se připravovat na jiné mezinárodní závody. Jsou tam hodně nízké body a já se chci posunout v žebříčku hodně nahoru a nasbírat co nejvíce bodů," uzavřela Štěpánová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud