24. května 2015 • 18:26

Čech pomohl Chelsea k výhře, Hull sestupuje

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Petr Čech se pravděpodobně naposledy objevil v brance Chelsea, které v 38. kole anglické fotbalové ligy pomohl k výhře 3:1 nad Sunderlandem. Se svými týmy se loučily také další klubové legendy Drogba, Lampard a Gerrard, kterému jeho poslední představení v liverpoolském dresu po debaklu 1:6 od Stoke hodně zhořklo. Slavit mohou v Newcastlu, který se zachránil na úkor Hullu.


Čecha sice po půlhodině překonal Steven Fletcher, anglický mistr ale odpověděl po deseti minutách, kdy z penalty vyrovnal Diego Costa. Další branky Chelsea přidal po přestávce Loic Rémy a zajistil Chelsea tři body. Londýnský tým tak mohl pohár pro vítěze Premier League převzít po dalším vítězném zápase.

Čech odchytal v brance londýnského týmu pravděpodobně poslední soutěžní zápas, v létě po 11 letech Chelsea nejspíš opustí. Definitivně se s Blues rozloučil útočník Didier Drogba, kterého po střídání v 30. minutě odnesli mimo hřiště spoluhráči.

V Premier League hráli naposledy také Frank Lampard a Steven Gerrard, přičemž oba při derniéře zaznamenali branku. Zatímco Lampard ale pomohl k výhře Manchesteru City nad Southamptonem 2:0, Gerrard pouze zmírnil demolici Liverpoolu na hřišti Stoke (6:1). Byla to nejvyšší prohra, kterou liverpoolský kapitán v sedmnáctileté klubové kariéře utrpěl. "Reds" zároveň přišli o páté místo, na kterém je po výhře 1:0 na hřišti Evertonu vystřídal Tottenham.

"Udělali jsme mnoho obraných a individuálních chyb. Prohráli jsme příliš snadno, hlavně v prvním půli jsme hráli skutečně špatně," kritizoval svůj tým po zápase trenér Liverpoolu Brendan Rodgers.

To Lampard byl po svém rozlučkovém zápase pochopitelně spokojenější. "Nemohl jsem si přát nic víc. Jako kluk jsem snil, že budu hrát v Premier League, a nakonec jsem se prosadil ve West Hamu, u jehož stadionu jsem vyrůstal, a v Chelsea, kde jsem vyhrál tolik trofejí. Jsem zároveň šťastný, že jsem mohl strávit jednu sezonu v tak velkém klubu, jako je Manchester City, udělal jsem si tu mnoho přátel," řekl šestatřicetiletý záložník, který nyní bude hrát za New York City.

V posledním kole se ještě hrálo o záchranu, kterou si nakonec po výhře 2:0 nad West Hamem zajistil Newcastle. Severoanglický tým zvítězil poprvé od února a k sestupu odsoudil Hull, jenž se s elitní soutěží rozloučil bezbrankovou remízou s Manchesterem United.

Vedle Stoke se střelecky dařilo v posledním kole také Arsenalu a Leicesteru. Svěřenci Arséna Wengera po hattricku Thea Walcotta porazili West Bromwich 4:1. V sestavě "Kanonýrů" se neobjevil Tomáš Rosický, kterému Arsenal tento týden prodloužil smlouvu. Leicester nasázel pět branek do sítě sestupujícího QPR (5:1).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud