24. května 2015 • 20:10

Admira vyhrála derby na Meteoru a opustila sestupové místo v ČFL

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Libeňský Meteor podlehl v 29. kole ČFL v derby týmů z Prahy 8 kobyliské Admiře 0:3. V úvodním poločase se trefili Červenka s Majerem, po změně stran si dal vlastní gól domácí Havel, posila Meteoru z partnerských Bohemians Praha 1905. Meteor už nemůže skončit lépe než poslední a jako jediný má sestupovou jistotu.


Vítězná Admira se díky tříbodovému zisku posunula na 14. místo, které zaručuje záchranu. Na 15. příčku klesla Čáslav, jež v souběžně hraném utkání sice vedla na Vyšehradě 1:0, nakonec ale prohrála 1:4. Stejně jako loni i tentokrát sestoupí z ČFL do divizí čtyři mužstva.

Tři kola před koncem mají Admira s Čáslaví shodně 37 bodů, ještě hůře jsou pak na tom šestnáctý Písek a sedmnáctý Chomutov s 35 body. Situace tedy letos spěje k dramatickému rozuzlení v boji o záchranu až do posledního dějství.

Jistotu setrvání v soutěži nemá ani třináctý Union 2013, který podlehl Domažlicím 0:3. Chodové tak uhájili třetí pozici, nicméně druhé Jirny mohou už jen stěží ohrozit. Viktorie totiž porazila 2:0 Loko Vltavín a má před domažlickou Jiskrou sedmibodový náskok.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud