24. května 2015 • 20:52

Nedvěd: Barcelona je nejlepší na světě, ale Juventus si věří

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Přestože ředitel fotbalového Juventusu Pavel Nedvěd považuje Barcelonu za nejlepší současný tým světa, v červnovém finále Ligy mistrů italskému šampionovi věří. Bývalý reprezentační kapitán by triumf v prestižní soutěži hodně přál svému někdejšímu spoluhráči a dlouholeté brankářské jedničce "Staré dámy" Gianluigimu Buffonovi.


"Finále jsou specifická a vůbec nezáleží na tom, kdo je a není favorit. Jsou to zvláštní zápasy, ve kterých rozhodují emoce a momentální forma, jak se na to vyspíte. Tam se může stát cokoliv. Doufám, že budeme připravení na to, abychom ukázali dobrý fotbal a potrápili Barcelonu," řekl dnes v Praze novinářům Nedvěd.

Juventus podle něj 6. června v Berlíně čeká jiný soupeř než španělský gigant Real Madrid, kterého svěřenci Massimiliana Allegriho nečekaně vyřadili v semifinále. "Mají neskutečnou útočnou sílu a vzadu góly nedostávají, takže asi je to momentálně nejlepší mužstvo na světě. Určitě si věříme, ale víme, kdo proti nám stojí," upozornil Nedvěd.

Neví, zda se na tým okolo hvězdného Argentinec Lionela Messiho lze vůbec nějak připravit. "Oni mají talentované hráče, kteří vždycky v daném okamžiku něco vymyslí a udělají něco nečekaného. Na to se těžko připravujeme," konstatoval držitel Zlatého míče za rok 2003.

Postup do finále LM byl pro všechny v Juventusu překvapením. "Vrátili jsme se na špičku italské ligy, když jsme čtyřikrát po sobě vyhráli titul, a samozřejmě jsme se chtěli začít prosazovat i v Evropě. Ale letos to přišlo docela nečekaně. V Evropě jsou lepší celky než my a jsou určitě víc připravené na to, aby vyhrály Ligu mistrů," připustil dvaačtyřicetiletý Nedvěd.

"Je to zvláštní soutěž. Potřebujete i kousek štěstí, abyste se dostali dál. My jsme letos štěstí měli. Na druhou stranu musím říct, že kluci hráli skvělý fotbal, a doufám, že to potvrdíme i ve finále," přidal bývalý záložník Sparty Praha nebo Lazia Řím.

V roce 2003 už jako hráč Juventusu zažil jedno smutné finále LM, protože nemohl kvůli disciplinárnímu trestu nastoupit a turínské mužstvo navíc prohrálo na penalty s AC Milán. "Trošku si ze mě dělají srandu, že ve finále Ligy mistrů jsem vždycky na tribuně. Letos mi to ani moc nevadí, horší to bylo v tom roce 2003. Ale nejdůležitější je, že tam je Juventus, a to mě těší a vždycky těšilo," uvedl Nedvěd.

Triumf v Champions League by přál sedmatřicetiletému gólmanovi a kapitánovi Buffonovi, s nímž v "Juve" dlouho hrával. "Mě to finále těší kvůli Gigimu. Myslím, že to je jediná trofej, která mu chybí. S Juventusem si na ni nikdy nesáhl a zasloužil by si to," uvedl jednadevadesátinásobný reprezentant.

I když pracuje v nejvyšším managementu turínského klubu už pět let, stále u sebe vidí prostor na zlepšení. "Myslím, že se ještě hodně učím. První tři roky jsem v tom hodně plaval. V posledních dvou letech se to trošku zvedlo, člověk už ví, co a jak dělat a říkat. Je to o zkušenostech a chce to ještě čas," dodal Nedvěd.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud