25. května 2015 • 07:56

Montoya po 15 letech znovu vyhrál 500 mil v Indianapolis

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Slavný automobilový závod 500 mil v Indianapolis vyhrál podruhé v kariéře Kolumbijec Juan Pablo Montoya. Bývalý pilot formule 1 zvítězil v nedělním 99. ročníku patnáct let po svém prvním triumfu, který získal hned při svém debutu v legendárním podniku.


Po kolizi v úvodu závodu musel Montoya do boxů a propadl se v poli 33 vozů na 30. místo. Stíhací jízdou se však prodral na špici a nakonec těsně o 104 tisícin sekundy porazil i svého týmového kolegu Australana Willa Powera. Pro suverénně nejúspěšnější stáj v historii závodu Penske vybojoval Montoya už šestnácté vítězství.

"Když jsem projížděl mezi ostatními dopředu, věděl jsem, že mám skvělé auto. Bylo to těžké, ale úžasné. O tomhle závodění a IndyCar je," řekl devětatřicetiletý Montoya, který se do formulového seriálu IndyCar vrátil loni po působení v F1 a jiném zámořském šampionátu NASCAR.

Třetí místo v neděli obsadil nejlepší z Američanů Charlie Kimball a čtvrtý byl vítěz kvalifikace Novozélanďan Scott Dixon. Montoya vede také průběžné pořadí IndyCar před Powerem a Dixonem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud