25. května 2015 • 20:13

Golfistka Spilková sahala po účasti na US Open, ale neuspěla

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Golfistka Klára Spilková neuspěla v evropské kvalifikaci o účast na US Open. Česká hráčka měla dnešní boj o dámský major, který se v Pensylvánii uskuteční od 9. do 12. července, dobře rozehraný a po 18 jamkách se dělila o vedení, ale na druhé osmnáctce se zhoršila a mezi pět postupujících se nevešla.


Na hřišti v anglickém Buckinghamshire Golf Clubu usilovalo o pět míst 75 golfistek a Spilková v 1. kole zahrála výtečně. Díky pěti birdie a dvěma bogey měla skóre -3 a vedla společně s Kylie Walkerovou ze Skotska a Američankou Beth Allenovou.

Ve druhém kole se ale Spilková, kterou po hřišti doprovázela jako caddie Slovenka Zuzanna Kamasová, zhoršila. Zapsala tři birdie, ale také čtyři bogey a na pětiparové jedenáctce i double bogey. Celkově tak skončila v paru a na děleném 13. místě.

Na postup bylo potřeba zahrát skóre -4, což dokázaly tři hráčky - Ruska Maria Balikojevová, Angličanka Holly Aitchisonová a Skotka Heather MacRaeová. Další dvě postupující určil rozstřel pětice golfistek, které skončily na -3.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud