26. května 2015 • 17:09

Chceme trofej, za třetí místo v lize pohár není, řekl Hübschman

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Přestože fotbalisté Jablonce obsadí v lize třetí místo a splní cíl v podobě postupu do předkola Evropské ligy, kapitán Tomáš Hübschman by se sezonou nebyl úplně spokojený, pokud by jeho tým nevyhrál středeční finále Poháru FAČR s Libercem. Uspět chce i proto, že z minulého angažmá v Šachtaru Doněck byl zvyklý získávat trofeje každý rok.


"Chceme získat nějakou trofej. Sezona je sice dobrá, ale za třetí místo se poháry nedávají. Takže se budeme snažit přivézt nějaký pohár domů. Může to pro nás být pěkné zakončení úspěšné sezony," řekl dnes novinářům Hübschman.

Během svého působení v Šachtaru téměř každý rok slavil vítězství v nějaké soutěži. "Samozřejmě jsem byl zvyklý, že každý rok jsem nějakou trofej domů přivezl. Sám sebe motivuji, abych byl na to připravený a abych nějakou trofej získal i tento rok," prohlásil třiatřicetiletý záložník, který český pohár vyhrál už v sezoně 2003/04 s pražskou Spartou.

Jablonec ovládl oba ligové duely této sezony s Libercem a je favoritem finále, Hübschman ale očekává vyrovnaný duel. "Favoritem jsme možná na papíře, ale v zápasech rivalů, třeba i Sparty se Slavií, se ten favorit na hřišti trošku maže. Pak už je to o tom daném zápase a v jednom utkání může vyhrát kdokoliv s kýmkoliv. To už jsme ve fotbale několikrát viděli," konstatoval Hübschman.

"Samozřejmě po té pro nás vydařenější sezoně, než měl Liberec, asi můžeme jako favorit působit, ale na tom hřišti bude Liberec enormně motivovaný, aby se dostal do těch pohárů. Pokud by neuspěli, byla by to pro ně spíš taková zklamaná sezona po těch úspěších, co dokázali s trenérem Šilhavým," připomněl Hübschman.

Očekává velmi vyrovnaný průběh. "Ona i ta předchozí ligová utkání byla dost vyrovnaná a tenhle zápas bude podobný. Oba týmy se budou soustředit na to, aby nedostaly gól. Bude to o nějaké jedné chybě, o jednom dvou gólech. Přestřelku moc nečekám, ale ve fotbale se může stát cokoliv a třeba se budu mýlit," prohlásil jablonecký kapitán.

Dojít může i na penalty, které musely rozhodnout tři z posledních čtyř pohárových finále. "Na nějakých trénincích jsme si penalty kopli. Ale každý ví, že je to něco jiného než po finále po odehrání 90 minut, kdy člověk není v takové pohodě jako na tréninku," řekl Hübschman. Sám by na penaltu asi nešel. "Myslím, že bych nebyl ani v první desítce kopajících. Já se do toho nikdy moc netlačil. Ani si nevzpomínám, jestli jsem v profesionální kariéře kopal penaltu. Myslím, že to tak bude asi pokračovat," dodal s úsměvem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud