27. května 2015 • 18:07

Taktická chyba z Monaka nebude v Mercedesu nikoho stát místo

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Strategická chyba stáje Mercedes v nedělní Velké ceně Monaka formule 1, kvůli níž přišel Lewis Hamilton o jisté vítězství, nebude mít za následek personální změny. Ačkoliv šéf dozorčí rady Niki Lauga volal po chaotickém vyvrcholení prestižního závodu po vyvození důsledků, nakonec tak daleko tým nezajde.


"Jsme tým mistrů světa a neodsuzujeme nikoho kvůli jednomu závodu," řekl sportovní šéf Mercedesu Toto Wolff v rozhovoru s fanoušky prostřednictvím sociální sítě po mimořádném zasedání vedení stáje v jejím sídle v Brackley. Úplně bez odezvy ale nedělní přehmat nezůstane. Wolff avizoval pro příští závody "zlepšení komunikace a špetku více lidského rozumu".

Hamilton v neděli v Monte Carlu mířil k suverénnímu vítězství, ale po havárii Maxe Verstappena v závěru závodu a po výjezdu zpomalovacího vozu zajel na rozdíl od hlavních soupeřů na pokyn týmu do boxů k výměně pneumatik. Tým ale pracoval s chybnými daty a Hamilton se na trať vrátil až za kolegou Nicem Rosbergem a Sebastianem Vettelem z Ferrari a skončil třetí.

Wolff přitom uvedl, že úplně bez viny na vzniku taktické chyby nebyl ani samotný Hamilton. "Řekli jsme mu, že má zůstat venku, a on na to, že to není dobré a že pneumatiky ztrácejí teplotu. Měli jsme sekundu, abychom zareagovali. Spolu s nepřesnými daty jsme udělali tu chybu, že jsme ho zavolali do depa," uvedl Wolff.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud