28. května 2015 • 11:27

Sevilla byla nad naše síly, uznali fotbalisté Dněpropetrovsku

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Dněpropetrovsku byli hodně zklamaní, že překvapivé tažení Evropskou ligou nezakončili vítězně a ve středečním finále podlehli Seville 2:3. Hráči i trenér ukrajinského celku Myron Markevič uznali, že obhájce trofeje ve Varšavě ukázal větší zkušenost a udělal méně chyb.


"Nezískali jsme trofej, které jsme byli blízko. Ale soupeř potrestal naše chyby, kterých sám udělal méně. Sevilla je silná, právě vyhrála Evropskou ligu podruhé za sebou. Nenechala nás hrát to, co jsme chtěli," řekl kapitán Ruslan Rotan.

Dněpropetrovsk kvůli válečnému konfliktu na východě Ukrajiny nehrál ani jeden domácí zápas EL na vlastním stadionu, ale v kyjevském azylu. I tak Markevičovi svěřenci v jarním play off postupně přešli přes Olympiakos Pireus, Ajax Amsterodam, Club Bruggy i Neapol a poprvé ve své historii stanuli ve finále evropského poháru.

"Udělali jsme neuvěřitelné věci a vyřadili některé špičkové týmy, ale jaký to má smysl, když prohrajete finále? Nevyužili jsme šanci, kterou dostanete jednou za život, a prohráli nejdůležitější zápas svých životů," litoval útočník Jevgenij Selezňov.

Dněpr s českým brankářem Janem Laštůvkou na lavičce a bez zraněného obránce Ondřeje Mazucha hlavně v prvním poločase s favorizovanou Sevillou držel krok. V sedmé minutě ho poslal do vedení Nikola Kalinič, potom ho nesrazily ani dva inkasované góly a zásluhou přímého kopu Rotana ještě těsně před pauzou vyrovnal.

"Přestože byl náš soupeř zkušenější, snažili jsme se praktikovat vlastní hru. Ale museli jsme hodně tvrdě pracovat, abychom Sevillu zastavili," uvedl Markevič. "Naším problémem bylo, že jsme se moc stahovali k vlastní brance. Druhý poločas se hrál nahoru dolů, ale Sevilla využila našich chyb. Na konci už jsme neměli sílu," vysvětlil Rotan.

Markeviče mrzelo, že Dněpropetrovsk nedokázal ubránit nejlepšího střelce španělského týmu Carlose Baccu, který nejprve po půlhodině hry zvýšil na 2:1 a pak v 73. minutě druhou trefou ve finále rozhodl. "Věděli jsme, že Bacca bude hodně nebezpečný útočník, přesto jsme mu nezabránili ve skórování. Třetí branku jsme mu darovali, protože stačilo jenom odkopnout míč. Ale i o takových věcech rozhodují zkušenosti," upozornil čtyřiašedesátiletý kouč.

Těsně před koncem varšavský Národní stadion utichl, protože na hřišti zůstal bezvládně ležet Brazilec Matheus a po ošetření byl odnesen na nosítkách. Ukrajinský tým v té době už třikrát střídal, takže musel dohrát v deseti. Záložníkův kolaps byl způsoben zraněním z předchozího souboje a nyní už je v pořádku.

"Matheus potřeboval pomoc lékařů a jeho zranění si vyžádalo okamžitý převoz do nemocnice. Diagnóza zněla zlomený nos a úraz hlavy. Už po pár hodinách se vrátil k týmu na hotel," uvedl Dněpropetrovsk na svém webu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud