28. května 2015 • 16:39

Hrdina Sevilly Bacca ještě ve dvaceti prodával lístky v autobuse

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Útočník Sevilly Carlos Bacca ve středečním finále Evropské ligy pomohl dvěma góly k výhře 3:2 na Dněpropetrovskem a dokázal, proč momentálně patří k nejžádanějším útočníkům ve Španělsku. Osmadvacetiletému Kolumbijci se přitom ještě ve dvaceti o vrcholovém fotbalu ani nesnilo a přivydělával si jako prodavač jízdenek v autobuse.


Bacca ve Varšavě nejprve po půl hodině hry otočil na 2:1 pro Sevillu po úniku a kličce brankáři. V 73. minutě se opět dostal za obranu Dněpru a zařídil Seville obhajobu trofeje i postup do příštího ročníku Ligy mistrů. "Jsem rád, že jsem pomohl dvěma brankami, ale vítězství patří celému týmu. Věnuji ho Bohu a své rodině v Kolumbii," řekl Bacca po finále.

Hlavní ofenzivní hvězda andaluského týmu přitom neměla jednoduché dětství a mládí. Někdy Bacca pomáhal řidičům autobusů na trase mezi rodnou vesnicí Puerto Colombia a Baranquillou, jindy chytal a prodával ryby.

"Pocházím z chudé rodiny a život tehdy nebyl lehký. Musel jsem vydělávat peníze, abych doma pomohl," vzpomínal kolumbijský reprezentant v dřívějším rozhovoru pro španělský list Marca. "Tehdy pro mě byly dveře fotbalového světa zavřené a nemohl jsem s ničím počítat. Zkusil jsem to v náboru klubu Junior de Barranquilla a naštěstí mě vybrali," uvedl Bacca.

Dalším důležitým bodem jeho kariéry byl začátek roku 2012, kdy se poprvé dostal do Evropy. Po úspěšném působení v Bruggách, v jejichž dresu se stal i nejlepším střelcem belgické ligy, ho před dvěma lety získala Sevilla. Také ve španělském klubu Bacca plní roli kanonýra a za dvě sezony nastřílel 49 soutěžních branek.

"Je to mimořádný hráč. Je pořád hladový a stále si zvyšuje laťku," ocenil chladnokrevného útočníka trenér Sevilly Unai Emery. O Baccu údajně dlouhodobě stojí anglické kluby, velkým favoritem na jeho získání má být Manchester United, který je podle britských médií ochoten za bývalého "průvodčího" zaplatit zhruba 20 milionů liber (asi 771 milionů korun).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud