28. května 2015 • 20:23

Basketbalistky v přípravě na ME porazily Slovensko 62:52

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
České basketbalistky v prvním oficiálním přípravném utkání před mistrovstvím Evropy zvítězily nad Slovenskem 62:52. Klíčovou postavou českého týmu v Karlových Varech byla Kateřina Elhotová, která nastřílela 15 bodů.


Svěřenkyně trenéra Lubora Blažka mají za sebou soustředění v Trutnově, kde sehrály dva zápasy mezi sebou. Nyní se přesunuly do Varů, kde je od pátku čeká přípravný turnaj. Ještě před ním dnes nastoupily proti Slovensku.

Dlouho se rozehrávaly a v kontaktu se soupeřem je držely trojky Elhotové, Stejskalové a také velmi dobře hrající Hejdová, která potvrzovala dobrou formu z francouzské ligy.

V závěru první půle sice Češky odskočily, ale ve třetí části Slovenky otočily skóre na 34:33. V poslední minutě a půl však Češky předvedly šňůru 9:0 díky trojce Stejskalové a úmyslnému faulu na Vyoralovou.

Slovenky, za které nenastoupila americká posila Toliverová, pět minut nedaly ani bod. Pak sice bojovaly o zdramatizování zápasu, ale proti byla Elhotová, která dvěma trojkami definitivně rozhodla.

"I když to byl náš první přípravný zápas a jejich pátý, tak jsme hrály s mnohem větším přehledem a klidem. Daly jsme tomu víc v obraně. Jsem ráda, že jsme to zvládly," radovala se Elhotová. "Jako tým fungujeme perfektně. Doufám, že tak budeme pokračovat a vyladíme drobné chyby. Týmová chemie je výborná," řekla.

Další utkání Češky sehrají v pátek od 20:00 proti Lotyšsku.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud