29. května 2015 • 09:08

Obviněný fotbalový funkcionář Warner skončil v péči lékařů

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Bývalý místopředseda fotbalové federace FIFA Jack Warner, jenž je jedním ze 14 lidí obviněných v korupčním skandálu, po propuštění na kauci opustil vězení v metropoli Trinidadu a Tobaga Port of Spain v sanitce kvůli vyčerpání. Ve vězení strávil noc ze středy na čtvrtek.


"Stěžoval si na vyčerpání a nebyl schopen čelit otázkám novinářů, kteří se shromáždili před věznicí. Odvezla ho sanitka," uvedl soudní úředník Ibrahim Ali.

Warner je mimo jiné podezřelý, že se podílel na korupčním jednání při volbě pořadatele mistrovství světa 1998 (Francie) a 2010 (JAR). Z fotbalu odešel před čtyřmi lety v souvislosti s korupčním skandálem při volbě prezidenta FIFA.

Po středeční razii v Curychu před volbou předsedy FIFA a zatčení sedmi vysokých funkcionářů FIFA vydaly americké úřady na dvaasedmdesátiletého Warnera zatykač. Nedlouho poté se sám přihlásil policii. Obviněn byl v osmi bodech včetně organizovaného zločinu, korupce a praní špinavých peněz. U soudu by se bývalý šéf konfederace Severní a Střední Ameriky a Karibiku (CONCACAF) měl objevit v polovině července.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud