29. května 2015 • 19:03

Nominaci házenkářů pro závěr kvalifikace rozšířili čtyři hráči

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Trenéři házenkářské reprezentace Jan Filip a Daniel Kubeš doplnili kádr pro nadcházející závěrečné zápasy kvalifikace o postup na mistrovství Evropy 2016 s Francií a v Makedonii o čtyři hráče. Po roce se do týmu vracejí pravé spojky Ladislav Brykner a Jan Stehlík, kteří se uzdravili po zranění kolen, a mužstvo rozšířili také čerství extraligoví šampioni z Plzně Jakub Šindelář s Milanem Škvařilem.


Bryknera z německého Aue a Stehlíka z francouzského St. Raphaël potkal stejný osud. Od loňského září laborovali se zraněnými vazy v koleni, jejichž léčba trvá většinou přes půl roku. "Po uzdravení již nastupují ve svých klubech, a proto se je trenéři rozhodli nominovat," uvedl v tiskové zprávě manažer reprezentace Karel Nocar.

Pro soustředění před závěrem kvalifikace, které začne 6. června v Brně, mají Filip a Kubeš k dispozici osmnáct hráčů. Do duelu s Francií 10. června v brněnské hale Vodova jich nastoupí šestnáct. Kvalifikaci Češi zakončí 14. června v Makedonii.

V tabulce své skupiny jsou čeští házenkáři druzí za již jistě postupující Francií, Makedonie je třetí s dvoubodovým odstupem. Na šampionát projdou první dva celky z každé skupiny a nejlepší tým z třetích míst.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud