29. května 2015 • 20:26

Z českých golfistů prošel na Kunětické Hoře cutem jen Pospíšil

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Pouze amatér Michal Pospíšil prošel z šestnácti českých golfistů cutem na turnaji D+D Real Czech Challenge Open, druhé evropské ligy Challenge Tour, hraném na Kunětické Hoře. Pospíšil má po dvou kolech skóre -3 a je na děleném 56. místě. V čele jsou Chilan Nico Geyger a Angličan Steven Brown s výsledkem deset ran pod par.


Dvaadvacetiletý amatér Pospíšil, studující na univerzitě v USA, uspěl hned na svém prvním turnaji European Challenge Tour. V prvním kole zahrál 71 ran a po druhém zapsal o ránu méně. "Na poslední jamce jsem nedal pat do paru z metru a půl. Cukly mi ruce. Bál jsem se, že tím přijdu o cut, ale naštěstí to dopadlo dobře," uvedl Pospíšil v tiskové zprávě. Cutem prošel mezi posledními.

O jednu ránu unikl postup Ondřeji Lieserovi. Na poslední jamce patoval do birdie, ale minul a skončil na děleném 73. místě. "V poli jsem nehrál špatně, ale prostě mi to na greenech nepadalo. Je to zklamání," citoval Liesera server golfchannel.cz. Pod par se vešel už jen Stanislav Matuš, kterému na cut chyběly dvě rány.

Další Češi skončili až ve druhé stovce pořadí s celkovým skóre nad par. Nadějně rozjeli druhé kolo Lukáš Tintěra i amatér Vítek Novák, ale oba ke konci kazili a o postup přišli. Cyril Suk na svém prvním turnaji na Challenge Tour zahrál celkem +4. "Chtěl jsem ze svého startu vytěžit víc. Snad se příště posunu dál," řekl Suk, kterému k lepšímu výsledku nepomohl ani jeho dnešní caddy a otec v jedné osobě, pětinásobný grandslamový vítěz v tenisové čtyřhře Cyril Suk starší.

Ve hře o titul zůstalo 72 hráčů. Cutem o jednu ránu neprošel obhájce prvenství Francouz Thomas Linard.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud