30. května 2015 • 13:04

Prskavec se štěstím prošel na ME do boje o třetí zlato za sebou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Čtyři české lodě pojedou dnes na mistrovství Evropy v německém Markkleebergu ve finále. V semifinále si vedl nejlépe kanoista Stanislav Ježek, který obsadil čtvrté místo. O třetí zlato za sebou bude bojovat kajakář Jiří Prskavec, i když se o postup musel chvíli obávat.


Do finále prošli také osmí kanoista Michal Jáně a kanoistka Monika Jančová. Naopak vyřazen byl překvapivě třiadvacátý Vavřinec Hradilek další kajakář Ondřej Tunka (18.), kanoista Tomáš Rak (17.) a kanoistky Kateřina Hošková (11.) a Tereza Fišerová (14.).

Ježek zajel v semifinále druhý nejrychlejší čas, ale jeden dotek branky ho odsunul na čtvrté místo. "Jsem z toho dost hotovej, snad se dám dohromady. Dole už jsem nemohl," prohlásil Ježek. Mezi semifinalisty je v 38 letech jasně nejstarší. Věkově nejblíže je mu o pět let mladší Rus Alexandr Lipatov.

Prskavcovi i Hradilkovi se jízda vůbec nepovedla. Po průjezdu cílem se seřadili na chvostu druhé desítky pořadí. Zatímco Hradilek jízdu zjevně pokazil v závěru, Prskavcovi rozhodčí umazali původně zapsaný dotek branky, což dvojnásobného mistra Evropy posunulo na desáté místo. Do finále postoupilo patnáct závodníků. "To bylo hrozný," komentoval svou jízdu Prskavec.

V neolympijské kategorii kanoistek měla smůlu Hošková. Mistryně světa z roku 2011 obsadila první nepostupové jedenácté místo, do desítky jí chybělo se čtyřmi doteky branek 63 setin.

Boje o medaile začínají ve 13:36.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud