30. května 2015 • 19:40

Liberec se rozloučil se sezonou výhrou 5:1 nad Budějovicemi

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Liberce porazili v závěrečném 30. kole první ligy České Budějovice 5:1. Jihočeši vedli po brance Michala Řezáče, ale pak skóre dvěma trefami otočil Josef Šural, jenž tak stylově oslavil dnešní 25. narozeniny. Další góly domácích přidali Michal Breznaník, Jiří Fleišman a Vojtěch Hadaščok. Dynamo, které už před utkáním bylo jistým sestupujícím, obsadilo po výhře Hradce Králové v Teplicích poslední místo v tabulce.


Po zápase oznámil svůj konec v Liberci trenér David Vavruška, který míří do Teplic. "Těžko se mi o tom mluví. Nerad bych rozpitvával důvody. Dostal jsem nabídku, přišla mi zajímavá tím rozsahem práce. Že se to netýká pouze koučování, je tam širší záběr. V Teplicích jsem už pracoval, takže nejdu do cizího. Rozhodl jsem se to přijmout," uvedl Vavruška.

V derniéře na lavičce Slovanu udělal oproti středečnímu vítěznému finále Poháru FAČR s Jabloncem několik změn v základní sestavě. Od začátku například nastoupil autor vyrovnávacího gólu Bakoš či zkušený stoper Brabec a stejně jako před týdnem v Jihlavě dostal mezi tyčemi šanci mladík Lukáč, který si připsal druhý ligový start.

Slovan začal aktivněji, ale jako první překvapivě udeřily České Budějovice. Po půlhodině se po chybě v domácí obraně dostal k míči Řezáč, položil si vracejícího se Fleišmana a střelou do prázdné branky otevřel skóre. Osmnáctiletý středopolař se v devátém ligovém utkání kariéry dočkal premiérové trefy.

Jihočeši ale vedli jen pět minut. Frýdek v pokutovém území přiťukl míč Šuralovi a ten se prosadil přesnou ranou pod břevno.

Po změně stran pak stejný hráč skóre otočil. Breznaník poslal v 58. minutě dlouhý centr na zadní tyč, kde balon sklepl hlavou Bakoš přímo před prázdnou branku, kde jej doklepl do sítě Šural. Dvanáctým gólem v této ligové sezoně potvrdil pozici nejlepšího týmového střelce.

Pak přišly chvíle aktivně hrajícího Breznaníka. První dvě šance ještě neproměnil, ale v 76. minutě napřáhl z voleje a trefil se přesně k tyči. Hra hostů se rozpadla a v závěrečné pětiminutovce Slovan ještě dvakrát skóroval. Trefili se Fleišman a střídající Hadaščok.

"Trošku jsem měl z toho utkání obavy, tyhle zápasy, ve kterých jako by o nic moc nejde, jsou velmi náročné na koncentraci. Zvlášť když jsme ve středu vyhráli pohár. Nakonec to nebylo tak hrozné. Dostali jsme facku v podobě prvního gólu, ale ten gól nás nakopl. Otočili jsme to a v klidu jsme to utkání dohráli," řekl Vavruška.

Naopak českobudějovický kouč František Cirpo byl zklamaný. "V prvním půli jsme hráli jakž takž, myslím, že to nebylo vůbec špatné, i když jsme byli trošku pod tlakem. Ve druhé půli, jak už u nás bývá pravidlem, rozhodl druhý gól, který je z kategorie nepochopitelných. Přesně jaké dostáváme my. V té chvíli se mužstvo sesype," řekl Cipro.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud