30. května 2015 • 20:14

Mladá Boleslav porazila Jihlavu a zajistila si Evropskou ligu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Mladé Boleslavi porazili v posledním 30. kole první ligy Jihlavu 3:0 a uhájili čtvrté místo tabulky zaručující start ve druhém předkole Evropské ligy. Svěřence Karla Jarolíma doma poslal do vedení na konci první půle Stanislav Klobása a náskok pojistili po změně stran Bosňan Jasmin Ščuk a kapitán Lukáš Magera.


Boleslav potřebovala k udržení poslední pohárové pozice získat minimálně stejně bodů jako pátá Příbram, která nakonec prohrála 2:5 na půdě mistrovské Plzně.

"Je to dobrý výsledek, ale skóre mohlo být i výraznější. Nakonec nám nahrály i ostatní výsledky, ale lepší bylo se s diváky rozloučit výhrou. Stát se mohlo cokoliv, jsem rád, že jsme nemuseli spoléhat na nikoho jiného," řekl boleslavský trenér Jarolím. "Jsem rád, že jsme to čtvrté místo uhráli a postupem do pohárů splnili cíl. V poslední době jsme moc bodů nedělali, teď se nám uleví, půjdeme to oslavit a odpočineme si," přidal útočník Magera.

Středočeši začali aktivně, ale z úvodního náporu kromě tyčky Zahustela nic nevytěžili a od dvacáté minuty se museli strachovat. Jihlava pětkrát v krátkém sledu ohrozila branku a gólman Hruška dvakrát vyrazil těžký pokus na roh. Na konci poločasu se hra zase otočila a domácím vyšla parádní akce. Magera poslal dopředu Bartla, ten individuálně prošel do pokutového území a jeho střela by těsně minula branku. K míči se však dostal mladý útočník Klobása a ve svém druhém ligovém utkání podruhé skóroval.

"Rozhodujícím momentem byla branka na konci prvního poločasu, protože Jihlava předtím hrozila. Branka nás zklidnila, pak jsme byli lépe organizovaní a vycházela nám kombinace," konstatoval Jarolím.

Ve druhé půli už Boleslav hru kontrolovala a předváděla svůj nejlepší výkon za několik posledních týdnů. A u všeho podstatného byl kapitán Magera. Před druhým gól poslal za obranu Ščuka, který nedal vybíhajícímu brankáři Hanušovi šanci a jen lehce píchl míč kolem něj. Vrcholný moment si Magera nachystal na 79. minutu, kdy se po centru Bořila položil do vzduchu a z voleje prudce napálil míč přesně k tyči.

Boleslav mohla vyhrát ještě vyšším rozdílem, ale zahodila řadu možností. Jen střídající Ďuriš v poslední dvacetiminutovce neproměnil tři stoprocentní šance. Přestože se Jihlava prezentovala otevřeným fotbalem, tak ukončila sezonu čtvrtou porážkou z posledních pěti kol.

"Soupeř byl ve druhém poločase hodně nebezpečný z brejků a měl hodně šancí, výsledkem je konečné skóre 3:0," uvedl kouč Jihlavy Luděk Klusáček. "Na konci jara už jsme se trochu zaměřili na budování týmu pro příští sezonu, jsem rád, že k tomu mohl být prostor," dodal Klusáček.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud