30. května 2015 • 22:34

Holenda nůžkami zajistil Plzni výhru a šetřil síly na oslavy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Plzeňský útočník Jan Holenda v posledním kole ligové sezony potvrdil svou velmi dobrou formu, když dvěma góly a asistencí pomohl fotbalistům Viktorie k výhře 5:2 nad Příbramí. Především jeho druhá a vítězná trefa střelou přes hlavu zvedla fanoušky ze sedadel, stejně tak i jeho spoluhráče. Pavel Horváth dokonce vyběhl z lavičky slavit parádní trefu svého spoluhráče tak vehementně, že od rozhodčího dostal žlutou kartu.


Běžela 59. minuta, když František Rajtoral poslal do vápna centr, který letěl za Holendu. Plzeňský útočník však neváhal a akrobaticky se položil do střely nůžkami. Ty mu vyšly ideálně a míč zaplachtil přesně k tyči mimo dosah bezmocného brankáře Mariána Kelemena. "Určitě to bude kandidovat na gól sezony," rozplýval se po utkání plzeňský trenér Miroslav Koubek.

"Byl to hezký gól, ale jestli životní, to nevím. S fotbalem ještě nekončím, tak snad nějaké pěkné góly ještě dám," uvedl s úsměvem po utkání Holenda.

Větší radost z jeho trefy měli možná spoluhráči, kteří se střelcem bouřlivě slavili. Nejvíce kapitán Horváth, který byl mezi náhradníky, ovšem z lavičky vběhl až na hřiště, aby mohl Holendovi pogratulovat. Stálo ho to žlutou kartu.

"Měl jsem radost, že to takhle trefil. Já Honzovi držím hodně palce, neměl to tu jednoduché, ale prosadil se. Dnes dal dva góly, mohl dát dokonce hattrick a tohle byla krásná trefa," řekl novinářům Horváth. "Já bývám při sportu v klidu, ale tahle trefa mě vyhecovala ke sprintu na 30 metrů, abych mu hned pogratuloval," dodal.

Také Holenda se všiml, že spoluhráče svou trefou překvapil. "Asi nečekali, že jsem schopen takový gól dát. Z jejich očí a úsměvů byl vidět jednoznačný údiv. Asi to bude tím, že to u mě na tréninku neviděli, protože já takové kousky ani nemusím trénovat, já mám na to dostatečnou kvalitu," prohlásil s úsměvem Holenda, který je známý zejména díky své fyzické síle a důrazu než technickým parádičkám.

Svými góly pomohl k tomu, že se Plzeň loučila se sezonou vítězně a ještě lépe se tak naladila na oslavy titulu, které po zápase následovaly. "Na oslavy se síly vždycky najdou. Mě navíc trenér v 70. minutě střídal, abych síly pošetřil. Teď se budeme snažit ukázat, že kromě hraní fotbalu umíme i slavit," řekl devětadvacetiletý útočník, který už má na kontě i tituly s Libercem a Spartou.

K srdci si nebral výzvu trenéra Koubka, aby se hráči šetřili na úterní Horváthovu benefici. "To říkal trenér, no. Asi to má hozené trochu jinak," reagoval s úsměvem Holenda. "Něco si zkusím pošetřit, ale většinu své energie teď použiju na oslavy," řekl těsně předtím, než se spoluhráči vyrazil do víru plzeňských ulic.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud