2. června 2015 • 19:05

Souboj švýcarských hvězd ovládl Wawrinka, Federer v Paříži končí

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Švýcarský tenista Roger Federer vypadl na Roland Garros ve čtvrtfinále. Pařížský šampion z roku 2009 nestačil poprvé v kariéře na některém z grandslamových podniků na krajana Stana Wawrinku a za dvě hodiny a devět minut ve větrném počasí prohrál 4:6, 3:6, 6:7.



Loňský vítěz Australian Open, jenž vloni v Paříži ztroskotal hned v 1. kole, postoupil na Roland Garros do semifinále poprvé v kariéře. Jeho dosavadním maximem byla čtvrtfinálová účast z roku 2013, nyní bude jeho dalším soupeřem vítěz duelu mezi domácím Jo-Wilfriedem Tsongou a Keiem Nišikorim z Japonska.

Do semifinále smíšené čtyřhry postoupila Lucie Hradecká, která spolu s Polákem Marcinem Matkowským vyřadila sedmý nasazený pár Timea Babosová, Alexander Peya.

Strýcová bude v semifinále čtyřhry chybět

Barboře Strýcové se naopak nepovedlo postoupit potřetí za sebou do grandslamového semifinále ve čtyřhře. Na Roland Garros dnes česká tenistka a její nizozemská spoluhráčka Michaella Krajiceková podlehly ve čtvrtfinálovém utkání Australance Casey Dellacquaové a Kazašce Jaroslavě Švedovové 3:6 a 5:7.

Strýcová hrála deblové čtvrtfinále v Paříži poprvé, na ostatních grandslamech už mezi nejlepší osmičkou byla. Letos v lednu s Krajicekovou se na Australian Open dostaly až do semifinále, čímž česká hráčka navázala na stejný výsledek z US Open. V New Yorku loni vybojovala svou první účast v grandslamovém semifinále po boku japonské veteránky Kimiko Dateové-Krummové.

V soutěži deblistek na Roland Garros ještě zůstávají vítězky turnaje z roku 2011 Hradecká s Andreou Hlaváčkovou a také Lucie Šafářová s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou, které letos triumfovaly v Melbourne.

Tenisový grandslamový turnaj French Open v Paříži (antuka, dotace 26,928.600 eur):

Muži:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Wawrinka (8-Švýc.) - Federer (2-Švýc.) 6:4, 6:3, 7:6 (7:4).

Ženy:
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Dellacquaová, Švedovová (12-Austr./Kaz.) - Krajiceková, Strýcová (13-Niz./ČR) 6:3, 7:5.

Smíšená čtyřhra - čtvrtfinále:
Hradecká, Matkowski (ČR/Pol.) - Babosová, Peya (7-Maď./Rak.) 7:6 (7:4), 3:6, 10:8.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud