3. června 2015 • 08:42

Hudler je na sebe tvrdý a chce mít ještě lepší výsledky než letos

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Ačkoli má za sebou životní sezonu, hokejista Jiří Hudler od sebe očekává, že v novém ročníku NHL bude podávat ještě lepší výkony, než bylo letošních 76 kanadských bodů a osmé místo v produktivitě elitní soutěže. Vydařený ročník v Calgary ho motivuje do další práce.


"Teď už nemůžu mít nějakou normální sezonu. Jsem na sebe tvrdý a budu od sebe čekat ještě lepší výsledky než letos," řekl Hudler novinářům na benefičním fotbalovém utkání Pavla Horvátha v Plzni.

Za sebou má nejvydařenější sezonu v kariéře, když v 78 zápasech NHL nastřílel 31 gólů a přidal 45 asistencí. Dalších osm kanadských bodů zaznamenal v 11 zápasech play off a byl hlavním tahounem týmu na cestě do semifinále Západní konference.

"Jsem spokojený, po sportovní i životní stránce to byla nejlepší sezona. Mám malou dcerku, neustále se o ni strachuju a hokej už není to nejdůležitější. Ona je pro mě velké štěstí. Určitě mi to pomáhá, i když nikdy jsem si hokej netahal domů," hledal Hudler důvody svého výrazného zlepšení. V NHL bylo jeho dosavadním maximem 57 bodů z Detroitu.

Velkou zásluhu na tom má i mladý tým Flames, kde se jako jeden z nejzkušenějších hráčů cítí výborně. "Hráli jsme jako tým skvěle. Máme tam hodně mladých kluků," řekl Hudler, který nastupoval zejména s dvacetiletým Seanem Monahanem a jednadvacetiletým Johnnym Gaudreauem.

"Jeden hraje druhou sezonu a druhý je dokonce nováčkem. Ale sedli jsme si. Byl jsem sám překvapený, jak nám to šlo. Zvláště když v naší divizi a konferenci to je hodně těžké, protože se hraje spíš odzadu a máme tam proti sobě mlátiče. Na Západě je ten hokej trochu jiný," uvedl Hudler. "Povedlo se zbláznit fanoušky a celé město. Budeme ale muset hodně makat, abychom to zopakovali," řekl jednatřicetiletý útočník.

Kromě bodů pomáhá také rolí lídra, za což ho chválí i vedení klubu. "Já ale s rolí lídra nikdy problém neměl. Samozřejmě v Detroitu je to něco jiného než třeba ve Vsetíně, v Liberci nebo teď v Calgary. Tam ti hráči byli trochu jiní. Teď jsem se té role zhostil s jistotou," připustil Hudler, že v Detroitu těžko mohl šéfovat legendám typu Nicklase Lidströma.

Po vydařené sezoně patří i mezi hlavní kandidáty na Zlatou hokejku. Sám se však za favorita nepovažuje. "Hlavními adepty jsou pro mě Voras (Jakub Voráček) a Ondra Palát, kterému teď spolu s Andrejem Šustrem fandím ve finále NHL, i když proti zkušenému Chicagu to budou mít těžké," řekl.

Má radost, že právě Voráček či Jaromír Jágr oceňují jeho letošní výkony. "Od těch dvou mě to obzvlášť těší, protože jsou to výborní hokejisté a dívají se na to jinýma očima než novináři a trenéři, kteří si ve tři v noci NHL nepustí a nevidí ty zápasy. Ale nic to nemění na tom, že já favorizuju Voráčka s Palátem," uvedl.

Sám se Zlaté hokejky 20. června zřejmě nezúčastní, protože ho v podobném termínu čeká galavečer NHL v Las Vegas, kde kandiduje na Lady Byng Trophy za gentlemanské chování v kombinaci s hokejovým uměním. Spolu s ním se o cenu ucházejí Rus Pavel Dacjuk z Detroitu a Slovinec Anže Kopitar z Los Angeles. Zatím netuší, zda stihne obě akce. "Ale asi ne," řekl.

Po vydařené sezoně ho mrzí jen to, že vzhledem k účasti Calgary v play off musel oželet start na domácím mistrovství světa a nemohl zažít skvělou atmosféru v Praze. "Díval jsem se na zápasy v televizi a byl jsem s pár klukama v kontaktu, tak vím, že ta atmosféra byla neuvěřitelná. Každého zamrzí, když u toho není. Ani by mi nechyběl ten boom, který kolem toho byl, ale spíše možnost dát v té atmosféře gól nebo vyhrát. To muselo být něco neskutečného," prohlásil Hudler.

Alespoň částečně si to vynahradil na fotbalové benefici svého kamaráda Pavla Horvátha, kde nastoupil před 11.500 fanoušky, kteří se s plzeňskou legendou přišli rozloučit. "Tušil jsem, že je Pavel oblíbený, ale tohle jsem nečekal. Atmosféra byla úžasná, i nás neplzeňáky přivítali fantasticky," řekl rodák z Olomouce. "Je to zážitek si zahrát s plzeňskými fotbalisty na jejich trávníku. Když si to začnou dávat do nohy, tak proti nim my hokejisti nemáme šanci. Navíc zblízka je ta brána menší, než se zdá," uvedl Hudler, který hrává fotbal i za Jágr team.

Nyní už se bude připravovat na novou sezonu podobně jako před rokem v Beskydech. "Budu si užívat volna, jezdit na kole, hrát tenis a hlavně si užívat dcerky," uvedl.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud