3. června 2015 • 08:59

Náhrada za Blattera: Jordánský princ, Zico, či slavný Maradona?

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý slavný brazilský fotbalista Zico zvažuje, že se bude ucházet o uvolněné místo předsedy FIFA. Podle venezuelského prezidenta Nicoláse Madura by Seppa Blattera, který v úterý nečekaně odstoupil, měl nahradit slavný Argentinec Diego Maradona. Zároveň jordánský princ Alí bin Husajn, který kandidoval proti Blatterovi, prohlásil, že je připraven odstupujícího šéfa FIFA nahradit.



"Proč ne? Můj život je celý spojený s fotbalem. Je to moje vášeň, kterou jsem vždycky bral s velkým respektem," citovala agentura AP Zica, který momentálně trénuje indický celek Goa. "Fotbal by měl dostat přednost před politikou. Ještě jsem nezískal potřebnou podporu, ale stát se může všechno," dodal.

Dvaašedesátiletý Zico jako hráč nastupoval za Flamengo, Udine a Kašimu Antlers, kde také odstartoval trenérskou kariéru. Poté vedl japonskou reprezentaci, Fenerbahce Istanbul, CSKA Moskva nebo Irák. V 90. letech rok působil jako brazilský ministr sportu.

Maradonu do funkce navrhl Maduro v televizním rozhovoru. "Měl by to být on, vždyť dlouhá léta FIFA kritizoval a oni se mu jen posmívali a vyhrožovali mu," uvedl na adresu kapitána mistrů světa z roku 1986 a přidal i kritiku amerických vyšetřovatelů. "Odstranili Blattera, aby mohli FIFA ovládat. Mají v úmyslu sebrat Rusku a Kataru mistrovství světa, nebo ho přinejmenším sabotovat," řekl socialistický vůdce Venezuely.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud