3. června 2015 • 16:12

Útočník Pospíšil bude hájit barvy hokejistů Chomutova

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Chomutova, kteří se po roční odmlce vrátili do extraligy, získali do svých řad novou ofenzivní posilu. S vedením Pirátů se na ročním kontraktu dohodl sedmadvacetiletý útočník Tomáš Pospíšil, který se tak opět shledá s koučem Vladimírem Růžičkou, pod nímž hrál již v pražské Slavii.


"Jedná se o zkušenějšího hráče, který už v extralize odehrál spoustu zápasů a kterého dobře znám. Věřím, že nám pomůže v přesilovkách. Pro nás je důležitý i fakt, že drží hůl napravo. Máme poměrně dost leváků, ale praváci nám zatím trochu chybí. Jsem přesvědčený, že nám v útočné fázi pomůže," uvedl v tiskové zprávě trenér Vladimír Růžička.

Sedmadvacetiletý rodák ze Šumperku se ještě v dorosteneckém věku, kdy se stabilně objevoval v mládežnických reprezentačních výběrech, přesunul do Třince. V jeho dresu také v sezoně 2004/05 poprvé nahlédl do extraligy. Následně zkoušel štěstí v zámoří, šance v NHL, v níž ho draftovala Atlanta, se však nedočkal a v roce 2009 se vrátil zpět do týmu Ocelářů.

Od té doby hájil v tuzemské nejvyšší soutěži i barvy Komety Brno, Slavie, Liberce a Hradce Králové. Na východě Čech nastřádal v minulé sezoně včetně play off 38 startů a 13 bodů (5+8). Na reprezentační úrovni mezi seniory si připsal dosud tři starty.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud