3. června 2015 • 16:49

Basketbalisté Pau a Marc Gasolovi získali Cenu princezny asturské

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Bratři Pau a Marc Gasolovi získali Cenu princezny asturské za sport. Uznání si vysloužili nejen za vynikající basketbalové výkony v dresu Španělska a svých týmů v NBA, ale i za skvělou reprezentaci své vlasti na mimosportovním poli. Ocenění získali už podruhé, v roce 2006 po zisku titulu mistrů světa se stali laureáty společně s celou španělskou reprezentací.


Slavnější čtyřiatřicetiletý Pau a o čtyři roky mladší Marc získali se španělskou reprezentací tituly mistrů světa i Evropy a dvě stříbrné medaile na olympijských hrách. V NBA Pau dvakrát triumfoval s Los Angeles Lakers, nyní hraje za Chicago Bulls, Marc hájí barvy Memphisu. V únoru se jako první bratrská dvojice v historii dostali do Utkání hvězd NBA.

V roce 2013 bratři založili nadaci, která ve školách v Los Angeles a Barceloně pomáhá mezi dětmi propagovat sport a zdravé stravování. Oba rovněž spolupracují s UNICEF.

Ocenění bylo dříve známé jako Cena prince asturského, po nástupu prince Felipeho na španělský trůn je ale teď poprvé symbolicky uděluje jeho nejstarší dcera, devítiletá korunní princezna Leonor.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud