3. června 2015 • 22:09

Capello se chce soudit s odvolaným šéfem ruského svazu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Trenér ruské fotbalové reprezentace Fabio Capello podá žalobu na odvolaného šéfa ruského svazu (RFS) Nikolaje Tolstycha. Italský kouč se chce soudně bránit proti jeho tvrzení, že má kromě oficiální smlouvy se RFS ještě jeden tajný kontrakt.


Tolstych byl v neděli po třech letech odvolán z funkce. Kritici mu vyčítali zadlužení svazu ve výši 1,4 miliardy rublů (asi 668 milionů korun) a také loňské prodloužení smlouvy s Capellem.

Kontrakt Italovi zaručuje sedm milionů eur (přibližně 192 milionů korun) ročně. Nicméně podle Tolstycha existuje ještě jedna smlouva, podle níž Capello dostává ročně deset 10 milionů eur, navíc nezdaněných. "Mám otázku: je tady takový kontrakt nebo ne? A pokud ano, kdo ho podepsal? Za jaké služby dostává kouč národního týmu dalších deset milionů eur?" uvedl Tolstych po svém odvolání pro ruská média.

Trenérův syn a zároveň agent Pierfilippo Capello uvedl, že právníci už chystají na Tolstycha kvůli jeho tvrzením žalobu. "Je to šílené. Neexistuje žádný druhý, třetí, čtvrtý ani pátý kontrakt. Jediný kontrakt, který Fabio Capello má, je s RFS," uvedl Capello mladší.

Jeho otec od loňského června kvůli ekonomickým potížím svazu sedm měsíců nedostával plat, dluh se povedlo splatit až v únoru. Ruští fotbalisté se v současnosti připravují na kvalifikační utkání o postup na mistrovství Evropy proti Rakousku.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud